Projekat Zona 45. uspešno funkcioniše već duže od dve godine tako da smo treće veče na 35. Perwoll Fashion Weeku u Beogradu videli revije kreativaca iz Hrvatske Coded Edge by Silvio Ivkić, prošlogodišnjeg pobednika u okviru konkursa LIFT by Perwoll na Perwoll Fashio.hr-u. Kroz nosive komade sa naglaskom na predimenzionirane kapuljače, toplije materijale i avangardne elemente, ubacivanjem kožnih delova, kolekcija prikazuje modernu crnu siluetu u vidu dugih haljina, pojednostavljenih suknji i toplih odevnih komada za hladnije dane. Coded Edge predstavlja i svoj nakit, koga čine ručno izrađene narukvice i prstenje. Novina su i crne “clutch” torbice koje su premijerno prikazane na reviji. Brend Draž koji nam dolazi iz Slovenije, a iza kog stoje Urška i Tomaž Draž, a koji su prikazali kolekciju “Diatomea”. Ana Ljubinković je u okviru programa Zona 45 predstavila kolekciju za jesen/zimu 2015, koja, sa ručno pravljenim ukrasima i hrabrim ispitivanjem konstrukcije, na najbolji način oslikava sposobnost sintetizovanja umetnosti i mode, stvaralačke slobode i inženjerske preciznosti.

2 Coded edge by Sivio Ivkic Treće veče Perwoll Fashion Weeka

Coded Edge by Sivio Ivkić

U nastavku večeri publika je videla reviju Borisa Banovića koji nam je u goste stigao iz Zagreba, a koji je modni dizajner, poznato TV lice i modni kritičar. Boris je dugo radio kao konsultant za prestižne modne kuće, a imao je i uspešnu televizijsku karijeru. Na 35. Perwoll Fashion Weeku brend 2B Boris Banović predstavio je kolekciju za proleće/leto 2013/14. pravi letnji glamur i šik komadi od najfinijih i najkvalitetnijih materijala samo za istinske ljubitelje mode i trendsetere. Publiku nije ostavila ravnodušnom ni revija Martini Vesto By Bosko. Martini Vesto predstavio je dve linije. Martini Vesto Business Look – linija poslovnih odela koja u sebi spaja naizgled nespojivo – klasično – u smislu izraza, i moderno – po kroju. Linija Too Shy by Boško Jakovljević stoji kao savršena protivteža formalnom, poslovnom izgledu. Reviji je prisustvovao veliki broj poznatih ličnosti – Verica Rakovević, Nikolina Pišek, Seka Aleksić, Tijana Dapčević, Ena Popov, Jugoslav Pantelić, Miroko Luković, Lena Bogdanović, Snežana Dakić sa ćerkom…

1 Nikolina Pišek Treće veče Perwoll Fashion Weeka

Nikolina Pišek

Treće veče Perwoll Fashion Weeka završeno je revijom – Novi dizajneri 2 u okviru koje su kolekcije prikazali Aleksandra Zabunović, Nina Karlavaris i Lepa Couture.

4 Nina Karlavaris Treće veče Perwoll Fashion Weeka

Revija Nine Karlavaris

U svojoj novoj kolekciji za proleće/leto 2014. Aleksandar bira konstrast crne i bele kao glavnu inspiraciju kojoj daje svoju prepoznatljivu romantičnu notu kako u materijalima tako i u samom kroju koji zavodljivo prati linije tela ističući lepotu ženske forme. Biti i ostati u bojama leta, njegovog nadahnjujućeg šarenila i optimizma, polazište je nove kolekcije Nine Karlavaris – “Endless summer”. Ova kolekcija kupaćih kostima nudi ekskluzivnost svakog modela ponaosob, ali i mogućnost bezbrojnih kombinacija. Mlada modna kreatorka Lepa Danojević koja stoji iza brenda Lepa Couture, na Beogradskom Fashion Weeku prikazala je kolekciju za proleće/leto 2014. u kojoj dominiraju pastelne boje, pregršt svetlucavih detalja, lepršavi krojevi koji omogućavaju da se mlade dame osećaju kao da sva raskoš i luksuz života pripadaju samo njima.

U ulozi manekenke pojavila se se Ana Mihajlovski.

3 Ana Mihajlovski u ulozi modela Treće veče Perwoll Fashion Weeka

Ana Mihajlovski

Perwoll Fashion Week nastavlja sa programom u sredu 2. aprila kada je revija indijskog dizajnera – Maniš Arora koju svi sa nestrpljenjem očekuju.

5 Ana Ljubinkovic Treće veče Perwoll Fashion Weeka

Ana Ljubinković

Comments