Bandana ili Levis marama može da se nađe u obliku trougla ili kvadrata i možete da je savijate na nekoliko različitih načina, i na isto toliko načina i da je nosite. Savršen je detalj, koji vašem izgledu daje jednu potpuno novu kul dimenziju, a služi i da bi kosu držala na jednom mestu.

Bandanu možete nositi na glavi, oko vrata, pa čak i na ruci i nećete pogrešiti.

Pogledajte na koje načine ovaj jednostavan detalj može doprineti različitim kombinacijama i stilovima koje nosite.

Poput trake za kosu

Klasični način nošenja bandane ujedno je i najjednostavnji. Ukoliko imate bandanu u obliku kvadrata, samo je presavijte na pola, ne biste li dobili oblik trougla. Zatim ovaj oblik savijajte dok marama ne bude praktično u obliku kaiša. Vežite je tako što ćete vrhove vezati tačno na sredini glave, nije važno da li je iznad ušiju ili pokriva, kako vama odgovara. Kao dodatni detalj, od kose napravite punđu ili konjski rep.

embedded bandana with updo Trend alarm: Bandana na sedam načina

Prepoznatljivi bandana look

Kada je ovaj izgled u pitanju, prvo ćete želeti da sredite šiške, zatim maramu savijte u oblik trougla, pa ivice zavežite u predelu iznad šiški. Da bi bandana stajala na jednom mestu, sa strane je zakačite ukosnicama.

embedded rosie bandana Trend alarm: Bandana na sedam načina

Pirat

Takođe jednostavan način savijanja marame, nije važno koji oblik bandane posedujete, savijte je u vidu trake za kosu, zatim vežite oko glave, tako da ivice budu na temenu, a kosa ispod.

embedded neckerchief bandana Trend alarm: Bandana na sedam načina

Marama šal

Ovaj način nošenja bandane bio je popularan pedesetih i vašem izgledu može dodati dimenziju retro looka. Neophodno je da maramu savijate do određene debljine, zatim je vezujete na sredini, ali sa izuzetno malim čvorom.

neckerchief11 Trend alarm: Bandana na sedam načina

Kaubojski šarm

Maramu savijte na željenu debljinu, a kosu pokupite u punđu. Zatim vežite maramu na vrh glave, ali sa debljim čvorom i većim ivicama koje vire.

embedded updo with bandana Trend alarm: Bandana na sedam načina

Punđa bandana

Ovo je jednostavan nažin da nosite bandanu, ali vrlo efektan. Napravite punđu ili konjski rep, može i u toj varijanti, te maramu savijte oko punđe, a u varijanti konjskog repa oko gimice za kosu.

embedded bandana wrapped around bun Trend alarm: Bandana na sedam načina

Detalj na ruci

Bandana na glavi nije jedini način za nošenje ovog kul detalja. Možete je vezati oko ručnog zgloba, na mišici, pa čak i oko zgloba na nozi, važno je samo da ivice budu što duže. Kada je nosite vezanu oko ručnog zgloba,obavezno ubacite još po neki detalj, poput jednog većeg prstena i noktiju u nijansi marame.

embedded wrist bandana Trend alarm: Bandana na sedam načina

Maja Bunčić

Comments