Hot topics

Kako da iskoristiš period samoizolacije da najzad dođeš do željene figure

Kako da pomogneš sebi kada se osećaš loše

5 Gum i WANNABE MAGAZINE vas pozivaju da nam ispričate kako ste ostvarili svoj najveći san!

Jedini trend koji treba da pratimo ove godine

4 znaka Zodijaka koji će procvetati tokom 2020. godine

8 efikasnih načina da prevaziđeš kreativne blokade na poslu

Minimalisti, ovo će biti vaši omiljeni prolećni trendovi!

Detoks plan ishrane za sve nas koje nikada nemamo vremena!

5 #wellness rezolucija kojih ćeš želeti da se pridržavaš ove godine

Makeup trendovi koji će dominirati u 2020.

1/2

Suknja midi dužine je trend koji već odavno žari i pali modnom scenom. Opšte je prihvaćen, od couture mode pa sve do street style koloseka. Ipak, od sezone do sezone, on se neznatno menja, ali i evoluira i to najviše na polju kombinovanja sa drugim komadima. On pored svega ovoga još i neznatno koketira sa dužinom, do granica svoje definisanosti, krojem, ali i svojom krajnjom linijom.

Kroz istoriju, takozvana midi suknja je bila popularna četrdesetih godina prošlog veka, decenije inače poznate po istančanom ukusu, eleganciji i gracioznosti. U tom periodu je nosilac pomenutih tendencija bila upravo midi dužina, o kojoj je reč. Ubrzo potom se ovaj trend malo transformisao tokom pedesetih, u kojima je midi suknja dobila na volumenu, pre svega. Dalje, u periodu nakon ove “zlatne” ere, dužina suknje se naglo skratila, te se opet, ali neslavno, vratila sedamdesetih. S obzirom na to da je sedamdesetih bila nametnuta kao trend, i to najpre kroz pojam univerzalne dužine ženske radne uniforme, bila je izuzetno omražena i predstavljala je materijalizaciju antifeminizma.

Ipak, mnogo slavniji život, iznova, počinje 2011. godine i zadržava se sve do sad. Imajući u vidu njen dugačak život u modnoj industriji, nije naodmet da sagledamo prednosti, ali i mane ovog trenda.

Prednosti midi suknje

Ukoliko je pravilno dizajnirana, ona se definitivno može naći na čelu liste komada koji označavaju pojam sofisticiranost. Ne ugrožavajući dalje efekat sofisticiranoti i ženstvenosti, a otvarajući još pregršt drugih opcija, moguće je upariti je sa skoro svim vrstama obuće, od patika, preko oksfordica i visokih potpetica, pa sve do para čizama.

View this post on Instagram

@maisonmargiela

A post shared by Xenia Adonts (@xeniaadonts) on

Mane midi suknje

Jedna od glavnih mana pri konzumiranju ovog trenda je, zapravo, rizik od gubljenja siluete telesne figure. Jedan od načina da ovaj efekat kontrolišete, ili gotovo u potpunosti pobedite, jeste da birate strukirane verzije midi suknje. Ukoliko ona sama po sebi ne naglašava liniju struka, možete ga sami naglasiti koristeći pojaseve ili kaiševe.

Midi suknja je u ovoj sezoni, jesen/zima 2019, postala “siguran izbor”, te vam donosimo inspiracije pri konzumiranju iste:

Midi plise

Najsigurniji od svih izbora, kada je midi suknja u pitanju, definitivno je njena plise verzija. Ona je pravi izbor u skoro svim odevnim stilovima i u skoro svim odevnim kombinacijama kad su u pitanju materijali, obuća ali i gornji delovi.

View this post on Instagram

@katie.one😻

A post shared by street_style_paris (@street_style_paris) on

Midi karo

I te kako popularan karo, u svim formama i oblicima, miljenik je dizajnera u taboru visoke mode, a i vrlo čest izbor influensera na društvenoj mreži Instagram.

Midi u animal printu

Ni malo ne čudi edicija midi suknji u popularnom animal printu. Šta više, one nisu jedine koje je ovaj trend uzeo pod svoje.

View this post on Instagram

@collyertwins ❤ via @fashion__times__

A post shared by Streetstyle Outfits (@streetstyle__outfits) on

View this post on Instagram

@mvb 💟 via @speak__style

A post shared by Streetstyle Outfits (@streetstyle__outfits) on

Midi u bogatom koloritu

“Sve mi boje lepo stoje” je rečenica koja “pali” ove i dolazećih sezona, s tim što bi u prve redove trebalo da stavite njeno visočanstvo pink, narandžastu, crvenu i lila.

View this post on Instagram

Garçon Xenia

A post shared by Xenia Adonts (@xeniaadonts) on

Editors choice