Suknja midi dužine je trend koji već odavno žari i pali modnom scenom. Opšte je prihvaćen, od couture mode pa sve do street style koloseka. Ipak, od sezone do sezone, on se neznatno menja, ali i evoluira i to najviše na polju kombinovanja sa drugim komadima. On pored svega ovoga još i neznatno koketira sa dužinom, do granica svoje definisanosti, krojem, ali i svojom krajnjom linijom.

Kroz istoriju, takozvana midi suknja je bila popularna četrdesetih godina prošlog veka, decenije inače poznate po istančanom ukusu, eleganciji i gracioznosti. U tom periodu je nosilac pomenutih tendencija bila upravo midi dužina, o kojoj je reč. Ubrzo potom se ovaj trend malo transformisao tokom pedesetih, u kojima je midi suknja dobila na volumenu, pre svega. Dalje, u periodu nakon ove “zlatne” ere, dužina suknje se naglo skratila, te se opet, ali neslavno, vratila sedamdesetih. S obzirom na to da je sedamdesetih bila nametnuta kao trend, i to najpre kroz pojam univerzalne dužine ženske radne uniforme, bila je izuzetno omražena i predstavljala je materijalizaciju antifeminizma.

Ipak, mnogo slavniji život, iznova, počinje 2011. godine i zadržava se sve do sad. Imajući u vidu njen dugačak život u modnoj industriji, nije naodmet da sagledamo prednosti, ali i mane ovog trenda.

Prednosti midi suknje

Ukoliko je pravilno dizajnirana, ona se definitivno može naći na čelu liste komada koji označavaju pojam sofisticiranost. Ne ugrožavajući dalje efekat sofisticiranoti i ženstvenosti, a otvarajući još pregršt drugih opcija, moguće je upariti je sa skoro svim vrstama obuće, od patika, preko oksfordica i visokih potpetica, pa sve do para čizama.

Mane midi suknje

Jedna od glavnih mana pri konzumiranju ovog trenda je, zapravo, rizik od gubljenja siluete telesne figure. Jedan od načina da ovaj efekat kontrolišete, ili gotovo u potpunosti pobedite, jeste da birate strukirane verzije midi suknje. Ukoliko ona sama po sebi ne naglašava liniju struka, možete ga sami naglasiti koristeći pojaseve ili kaiševe.

Midi suknja je u ovoj sezoni, jesen/zima 2019, postala “siguran izbor”, te vam donosimo inspiracije pri konzumiranju iste:

Midi plise

Najsigurniji od svih izbora, kada je midi suknja u pitanju, definitivno je njena plise verzija. Ona je pravi izbor u skoro svim odevnim stilovima i u skoro svim odevnim kombinacijama kad su u pitanju materijali, obuća ali i gornji delovi.

Midi karo

I te kako popularan karo, u svim formama i oblicima, miljenik je dizajnera u taboru visoke mode, a i vrlo čest izbor influensera na društvenoj mreži Instagram.

Midi u animal printu

Ni malo ne čudi edicija midi suknji u popularnom animal printu. Šta više, one nisu jedine koje je ovaj trend uzeo pod svoje.

Midi u bogatom koloritu

“Sve mi boje lepo stoje” je rečenica koja “pali” ove i dolazećih sezona, s tim što bi u prve redove trebalo da stavite njeno visočanstvo pink, narandžastu, crvenu i lila.

Comments