Sasvim praktičan razlog stoji iza cele ove “misterije”. Kako je svakoj devojci poznato, pa i tebi verovatno, na visokim potpeticama, ali i u bilo kojoj drugoj obući inače, stopala umeju veoma da oteknu, što stvara bolove i sve manju mogućnosti da se u njoj hoda normalno, pa kako bi sprečile da se to i desi, poznate dame se odlučuju da na ovakvim događajima nose cipele koje su im bar jedan broj veći.

Ovo je u suštini prevencija da do oticanja i bolova ne dođe. One uglavnom na štiklama provedu po nekoliko sati, a dobar primer za to je dodela Oskara koja se desila pre nekoliko dana, gde se poznati okupljaju i dva sata pre same dodele, pa ceremonija traje nekoliko sati, nakon čega sledi i žurka koja se i dalja nastavlja na visokim potpeticama, jer se svaki njihov korak prati. Kako je to dosta vremena provedenog na nogam, stopala neminovno otiču, zbog čega obuća koja je veća za broj postaje taman, ali se izbegava to da se stvara ružan izgled noge, koji se uvek od strane medija i modnih kritičara teško osuđuje.

cipele 3 Trend sa crvenog tepiha: Zašto poznate devojke nose cipele koje su im velike? cipele 4 Trend sa crvenog tepiha: Zašto poznate devojke nose cipele koje su im velike?
Comments