Kao što već znamo mnoga modna predviđanja za sezonu proleće/leto 2020 iznenadno su se promenila zbog pandemije COVIDA – 19. Trendovi koji nam se nisu činili tako opušteno zamenjeni su ležernim komadima u kojima se sada izležavamo na kauču sa kućnim ljubimcem, ali verovali ili ne, i idemo na piće. Pored svih trendova “neobaveznog karaktera” koje volimo i nosimo zahvaljujući pandemiji, kao što su “rebrasti” topovi, muscle tee majice i maxi haljine, ipak se u letnju modnu prognozu umešao trend koji je prognoziran za leto 2020. (barem je neka neka prognoza tačna).

Jedan od omiljenih dizajnera u svetu poznatih Simon Porte Jacquemus i ove sezone osvaja modnu pozornicu. Nakon svojih uspešnih podviga kao što je mikro torbica, geometrijski inspirisanih potpetica i oversized pružanog šešira, koje smo viđali na svakom koraku, na modnom meniu poznatih stilizovanih devojaka sada je još jedna modna poslastica koja vodi pravo do ovog dizajnera.

Mladi dizajner je i ovog leta odgovoran za postavljanje glavnih trendova. Opsesija svetlim nijansama odela i blejzerima evoluirala je u potpunu opsesiju onim u pink boji. Jacquemus je svoju kolekciju za proleće/leto 2020 predstavio prošle godine na idiličnom polju lavande na jugu Francuske. Osim neverovatnog pejzažnog doživljaja, vizuelni doživljaj pojačali su komadi nesvakidašnjeg dizajna. Tokom revije, modeli su prošetali po vibrantnoj ružičastoj pisti koja se bajkovito protezala do horizonta, dok je tog dana bilo predstavljeno nekoliko neverovatnih komada, od kojih je najveću pažnju pridobio pink boxy blejzer.

Nakon što je učvrstio ovu živahnu boju na mesto vladajuće i drugi brendovi su se priključili pink trendu i počeli da prave odela baš u ovoj nijansi. Posle svakodnevnog skrolovanja Instagrama zapazili smo da su sve trendy devojke u pink blejzerima različitih dizajnera, zbog čega nesumnjivo možemo da zaključimo da je ovo vrhunski letnji odevni komad ove sezone.

Možda ti deluje da ćeš ovim komadom privući sve poglede na sebe i da ćeš izgledati prenapadno, ali istina je da ćeš svom stajligu samo dati zabavni zaokret i lični pečat. Uz pomoć pink blejzera neće ti biti potrebno previše stilskog kombinovanja, jer je ovaj letnji komad sam po sebi dovoljan.

U nastavku pronađi inspiraciju, kao i hrabrost da ovog leta poneseš živahan letnji oversized blejzer u kom ćeš definitivno biti (sasvim pozitivno) primećena.

Naslovna fotografija: instagram.com/ninasandbech/

Miona

Comments