Neobično leto, neobični modni trendovi iliti parola snađi se kada nisi u prilici da odeš u šoping, a baš ti je potrebno nešto da obučeš.

Ovo je verovatno najbolje predstavljanje novog modnog trenda koji će obeležiti ovo leto. Reč je o topu koji to zapravo nije, a za kojim su poludele sve trendseterke! Verujemo da naslućuješ o čemu se radi ili, kada ti budemo rekli, kladimo se da se nećeš iznenaditi budući da si ovaj komad sigurno već videla negde na svom Instagram feedu. U pitanju je – marama.

Marama u funkciji topa zaista nije modna novost, ali ipak, uvek je sa oduševljenjem dočekamo. Svaki put kada temperature pređu određeni podeok, potrebno nam je nešto u čemu ćemo se osećati prijatno, a što će pritom izgledati lepo jer kome još nije stalo do toga, čak i na lepljivih 35+? Omiljena marama u tom slučaju dolazi kao spas jer sasvim legitimno može da glumi majicu, a može se stilizovati, odnosno, vezati na više različitih načina, u zavisnosti od toga šta voliš, šta ti najbolje pristaje i u čemu se osećaš najprijatnije.

Trendseterke ovog leta biraju proverenu varijantu stilizovanja – marama koja se savija u torugao i vezuje na leđima, izgleda kao asimetrični top koji definitivno privlači pažnju, kako u izlasku, tako i na plaži ili drugim neformalnim prilikama. Ovako vezanu, možeš je okrenuti da mašna bude napred, kako bi dobila efekat “babe” topa, a vrh marame možeš presaviti i kako bi dobila takozvani crop top. Budući da je reč o smelijem komadu, verujemo našim omiljenim modnim influenserkama i kombinujemo ga uz džins ili druge pantalone visokog struka, za najbolji efekat.

Marama bi trebalo da bude što veća kako bi bila sigurna da će tvoj novi top izgledati savršeno, a kada je reč o samom izgledu marame – pravila ne postoje! Minimalisti će se okrenuti proverenim crno-belim varijantama, dok će ljubitelji “više je više” pravila pružiti šansu i modelima odvažniji boja i printova. Jedno je sigurno – koju god maramu da odabereš nećeš pogrešiti! Dovoljno je samo da je stilizuješ na pravi način.

Tvoj novi omiljeni top će izgledati savršeno upotpunjen trenutno jako popularnim chain ogrlicama u boji zlata – bez mnogo truda dobićeš pravu letnju kombinaciju koja izgleda dobro, a budi u tebi još bolji osećaj!

Marame su trenutno jedan od must have komada sezone, a na modnu scenu su se vratile zahvaljujući našoj novo-staroj opsednutosti osamdesetim. Upravo zato će investicija u kvalitetnu satensku ili svilenu maramu biti dvostruka – moći ćeš da je nosiš kao top, ali i kao klasičnu maramu, na glavi, skrivajući ili pak ističući svoju frizuru – u skladu sa tvojim raspoloženjem!

Naslovna fotografija: instagram.com/lucywilliams02

Ivana

Comments