Sa pandemijom Koronavirusa i lockdown-om koji je zahvatio ceo svet, komforni odevni komadi postali su veoma popularni i imali smo priliku da vidimo niz opuštenih outfita baziranih na trenerkama, helankama i širokim duksevima. Zajedno sa ovim udobnim komadima, patike su postale novi “it” komad, a osim sportskih marki, niz različitih modnih brendova je predstavio patike različitih dizajna, boja i oblika. Patike su par obuće koji nam je uvek potreban, a sigurno je da će statement par patika biti najveći trend naredne sezone, zato na vreme izaberite svoj favorit.

Dizajnerske patike

Još od trenutka kada je Balenciaga lansirala svoj čuveni triple S model imali smo priliku da vidimo sve veći broj luksuznih brendova koji su odlučili da kreiraju svoj originalni dizajn patika. Ipak, apsolutni bum patika na modnim pistama dogodio se tokom predstavljanja kolekcija za 2021. godinu, a izgleda kao da su baš svi lansirali svoj jedinstveni par. Neke modne kuće odlučile su se na saradnju sa gigantima u svetu patika, poput Prade koja je izbacila kolekciju u saradnji sa adidasom i brenda Comme des Garçons koji je stvorio nove komade u saradnji sa Nikeom. Vaš omiljeni dizajnerski par može imati naglašen logo, ili može biti veoma suptilan, ali karakterističnog oblika.

Sportski modeli

Retail sajt Net-a-Porter objavio je da su najprodavaniji komadi obuće na njihovom sajtu tokom ove godine zapravo oni inspirisani patikama za treniranje različitih sportova, a naročito košarke. Mnoge blogerke i influenserke ove sezone će nositi čuveni Jordan model patika, a tu je i niz različitih džombastih modela inspirisanih patikama za treniranje.

Comments