Jesen nam se polako približava, a svi znamo šta to znači – otvorena je “sezona lova” na plitke čizme, koje su, kao i prethodnih godina, ponovo u trendu. Ovaj model čizama dužine oko gležnjeva definitivno je timeless i nikad nije dosadan, a savršeno se uklapa kako uz duže pantalone tako i uz tri-četvrt haljine ili pak mini suknje. Idealno je nositi ga u prelaznom periodu jeseni, kada nije ni previše toplo, ni previše hladno, jer izgleda stylish i zaštiti će vas od iznenadne kiše. Naravno, čizme ove dubine mogu biti različitih oblika, od različitih materijala, sa štiklom, više ili manje izraženim đonom, a u nastavku teksta nabrojaćemo nekoliko njihovih modela koji će definitivno obeležiti ovu jesen.

Plitke čizme na pertlanje

Bilo da ste fan Dr. Martens čizama, kao ja koja sam provela najbolje tinejdžerske dane noseći njih ili njhovu imitaciju, ili ste pre za elegantnije verzije crnih kožnih čizama na pertlanje – obradovaće vas da su one ponovo u modi i da je trendy ukombinovati ih uz mini suknju ili haljinu. Ovaj tip čizama najčešće izgleda grubo i pomalo “vojnički”, ali baš zato je savršeni kontrastni komad uz elegantnu kratku haljinu, kojoj daje efekat iznenađenja, da si ti možda više od klasične “dobre devojke”.

Kaubojske čizme

Da, dobro ste me čuli – kaubojske čizme. Ove čizme bile su popularne tokom 80-ih godina u komercijalnom smislu, a ove godine na velika vrata su se vratile kako kroz revije velikih modnih kuća kao što su Isabel marant ili Ganni, tako i kroz komercijalne modne brendove. Kaubojske čizme od poznatih možemo videti na čuvenoj javnoj ličnosti Kim Kardashian West i njenoj ćerkici North, a kaubojske čizme popularizovale su i rep zvezde Lil Naz X i Cardi B.

Comments