Kako najbolje da prizovete leto ka sebi ovog avgusta? Svima nam je potrebno da makar na trenutak osetimo kao da ovo godišnje doba i dalje postoji, iako je već na izmaku, i iako ga provodimo kod kuće. Pored letnjih outfita, filmova koji se dešavaju na obali, i muzike koju pamtimo sa barova na plaži, našli smo novi trendy beauty način da od sebe napravite real-life malu sirenu Ariel manikir u obliku školjki!

Da, dobro ste me čule. I naravno, kako ne poželeti ovaj look?! To je otprilike kao da si odjednom postala princeza, ali ne bilo koja princeza, nego kraljica mora, sunca i leta. Odlazak da uradiš manikir u ovom stilu je nezahtevan i mali selfcare ritual, a može mnogo da te zabavi i ulepša ti poslednje dane Avgusta.

Postoji više načina na koji možete da uradite ovu vrstu nail art-a, a na vama je samo da se odlučite za onaj koji se najviše uklapa uz vaš stil i estetiku. Prva, originalna i najbajkovitija varijanta je ona sa slike gore, gde je cilj postići neravnu teksturu školjke na noktima, a zatim ih simbolično ukrasiti biserom ili cirkonom u dnu nokta. Ovaj efekat postiže se na dva načina – nokti mogu dok je manikir još svež da se blago utisnu u kalupe sa teksturom, ili teksturu možete postići stavljanjem tankih linija novog sloja laka za nokte preko prvog. Imajte na umu da bi boja školjke izgledala prirodnije ukoliko nije u potpunosti jednobojna, već je idealno da belu boju prošarate nekim blagim nude tonom, ili da napravite blendirani gradient efekat.

Comments