Nakon nekoliko dana praćenja stilskih kombinacija besprekorno odevenih fashionista na Fashion Week-u, nije bilo teško zaključiti da će zelena boja dominirati ovom sezonom. Da li je ovaj zeleni talas zapravo pomerajući fokus industrije na klimatske promene i održivost? Možda. Čak i ako zelena nije među najdražim nijansama u vašoj garderobi, ulice modnih prestonica dokazuju da je njen stilski potencijal beskrajan. U početku možda nećete sjajno prihvatiti ovu boju jer nećete biti sigurni kako da je kombinujete sa stvarima koje već imate u garderoberu. Međutim, ako malo bolje razmislimo, ova boja i nije toliko komplikovana za kombinovanje, samo nam je možda neobična. U nastavku pogledajte koje sve to nijanse ove trendi boje dominiraju prolećnim kolekcijama. Sigurno ćete pronaći neku koja se savršeno uklapa u vaš stil.

Mint

Poput stvarne mente, ovaj super-svetli pastel je sladak način da osvežite svoju garderobu. Kada se nose svi zajedno (kao što je u Max Mara kolekciji za proleće/leto 2020), više odevnih komada u ovoj boji stvara utisak jednobojne kombinacije koja neće delovati monotono ili preterano.

Chartreuse

Ova nijansa zelene (boja teniske loptice), prema rečima Estijevog stručnjaka za trendove, biće skoro svuda. Svakako je sve češće viđamo u izlozima.

Limeta

Ako želite da krenete hrabro, bez previše neona, razmislite o ovoj alternativi. Boja limete, specijalne vrste limuna čiji su zreli plodovi zelene boje potpuno nas je osvojila. Naglašava preplanuli ten i slaže se sa gotovo svim bojama.

Neon

Neon nijanse su popularne ove sezone i takođe, poput limeta nijansi, spektakularno izgledaju na preplanuloj koži. Zato je sezona proleće/leto 2020. sjajna prilika da ovaj trend isprobate ukoliko to niste učinili do sada. Ukoliko još uvek niste spremni da ovu nijansu uvrstite u svoje odevne komade, probajte najpre sa aksesoarima. Sa neonom, bar kada je reč o aktuelnoj sezoni, sigurno nećete pogrešiti.

Comments