Kao neko ko je modu otkrivao tokom dvehiljaditih, mislim da je u potpunosti opravdano što sam kao mlađa obožavala da na sebe stavljam sve i svašta jer je, makar tada, pravilo “više je više” bilo vodeće kako kada je u pitanju oblačenje, tako i kada je u pitanju nakit. Seti se samo beskonačnog broja nanizanih narukvica! Pletenih i šarenih! I sad se naježim kada se setim. Mislim da je to u velikoj meri odredilo moju kasniju ljubav prema minimalizmu i sasvim suprotnoj maksimi – “manje je više”!

Počevši od osamdesetih, preko devedesetih delom, pa sve do dvehiljaditih, moda je bila prilično haotična, a ključni trendovi koji su se izdvajali bili su jednostavno prenaglašeni i uključivali su previše – svega. Međutim, poslednjih godina se modna scena prilično pročistila (iako naravno i dalje ima svega i sve je dozvoljeno) pa je glavna struja trenutno upravo minimalizam koji je, ako mene pitaš, neprolazni pokazatelj dobrog stila i ukusa. Toliko je dizajnera i modnih blogera koji propagiraju upravo klasičnost i svedenost, a gotovo svaki stilista (koji ako išta zna, zna da se dobro obuče) ističe kao svoju omiljenu kombinaciju jednostavnu formulu – dobar džins + kvalitetna bela majica.

Minimalizam kao novi-stari modni pravac nije zahvatio samo garderobu, već i aksesoare i to pre svega nakit koji je najzad osvežavajuće jednostavan u odnosu na sav onaj sjaj, šljokice, perlice, perca i svašta nešto drugo što je tokom prethodnih sezona bilo popularno. Samim tim, osmišljen je i novi način stilizovanja istog, layering, kako bi uz više “prostih” komada nakita stvorila efektan rezultat, savršen za sve prilike i načine oblačenja.

Mono05 1 Trending Now: Geometrijski nakit u minimalističkom stilu

Kako bi se minimalizam približio i onima koji su i dalje nepoverljivi prema ovakvom pročišćenom stilu, ali i dodatno “uvukao pod kožu” onima koji ga obožavaju, dizajn je osvežen malo drugačijom estetikom i to pre svega geometrijom koja se pokazala kao najbolja za eksperimentisanje. Zamisli prsten koji, očekivano, treba da bude okrugao, ali je zapravo kockastog oblika! Najbolji primer kako ta iznenađujuća kombinacija izgleda lepo i efektno, ali i jednako udobno i prijatno za nošenje jeste m o n o i kolekcija prstenja kvalitetnog i vanvremenskog dizajna.

Monoi06 1 Trending Now: Geometrijski nakit u minimalističkom stilu

M o n o i nakit je nastao kao mali lični projekat 2018. godine iz potrebe za nakitom koji će ispuniti kriterijume “nove estetike”, koji će biti nešto drugačiji, uzbudljiviji i svakako poseban i upečatljiv. Minimalizam, geometrija i arhitektonski elementi su neiscrpna inspiracija koja se krije iza ovog mladog brenda nakita, a izazov da se najjednostavniji geometrijski oblik kao što je kvadrat ili krug pretoči u efektan nakit je rezultirao prepoznatljivim, pročišćenim stilom prve kolekcije GEOMETRIA. 

Monoi04 2 Trending Now: Geometrijski nakit u minimalističkom stilu

Iako je ovakav geometrijski nakit u minimalističkom stilu i više nego popularan u poslednje vreme, dizajn ovog nakita ne određuje sam trend već ideja da je istinskim zaljubljenicima u nakit potrebno nešto što će nositi više od jedne sezone, dakle dugo vremena, i što će im značiti više od materijalne vrednosti. Upravo zato m o n o i nakit ne privlači samo stilski senzibilitet kupaca, već i određeni način razmišljanja – svesnost o pravim modnim vrednostima, o dobrom ukusu i kvalitetu, klasici koja nas predstavlja u najboljem svetlu u svakom trenutku i posebnoj, prefinjenoj estetici koja je potrebna svakoj ženi.

Monoi01 1 Trending Now: Geometrijski nakit u minimalističkom stilu

Sav nakit se izrađuje u Srbiji, spajanjem tradicionalnih metoda i savremenog dizajna. Kolekcija koja za sada uključuje samo prstenje (kao najveći dizajn izazov za tim koji se krije iza ovog brenda) izrađena je od srebra, ali postoji mogućnost izrade u zlatu ili pozlati. Asortiman će sasvim sigurno uskoro uključiti i druge komade nakita, i dalje prateći intuiciju i doslednost osnovne ideje o minimalističkom pristupu dizajnu.

Monoi02 2 Trending Now: Geometrijski nakit u minimalističkom stilu

Ukoliko si i sama oduševljena m o n o i nakitom, obavezno prati njihov Facebook i Instagram profil!

Ivana

Comments