Hello, March! Mart je onaj mesec koji nekako svi volimo i jedva čekamo najviše zato što označava kraj zime (pa makar bila i “Baba Marta”). Pravda za zimu, ali budući da više i nije tako lepa i snežna kao ranije, spremni smo za raskid i prelazak na novo godišnje doba.

Ako zanemarimo Dan žena koji neko voli da slavi, neko ne, evo koji trendovi će biti stvarno kul tokom ovog meseca. 

Proleće

Na prvom mestu, naravno. Svi jedva čekamo taj 20. mart jer nekako osećamo da će sa dolaskom proleća svi naši problemi nestati i sve će biti lakše. Ne pitajte me zašto! Uglavnom, šta god da mislite o smeni godišnjih doba, činjenica je da će nam svima prijati više sunčanih dana i lepših mirisa u vazduhu, pa makar to značilo da ćemo cupkati i jedva izdržavati da ceo dan provedemo u kancelariji.

Calyno pomfrit

Da se razumemo, pomfrit ne može da ne bude kul i kul je svakog meseca, ali ono što će biti drugačije ovog meseca je zapravo drugačija priprema. O da, vreme je za zlatno doba pomfrita! Naime, naučnici iz Minesote su stvorili ulje za prženje na bazi soje pod nazivom Calyno koje ima sve zdravstvene prednosti maslinovog ulja, uz neutralan ukus biljnog ulja. Pomfrit pržen u ovom čini se zdravom ulju je jednako ukusan kao da je pržen u fritezi, a uz ovaj trend razvija se još jedan, koji je prava senzacija na društvenim mrežama. Reč je o #friesboard – tanjiru punom različitih tipova pomfrita odnosno krompira, serviranih uz omiljene umake. #cheeseboard je tako 2019!

Diana-nostalgija

Iako je Hailey Bieber sve oduševila svojom interpretacijom princeze Diane u editorijalu za Vogue Paris, nagrada ipak ide u ruke  Harryja Stylesa koji je apsolutno izdominirao svojim modnim izborom inspirisanim čuvenom poznatom ličnošću – džemperom sa ovčicama! Kate Middleton je takođe u konkurenciji zbog nakita pokojne svekrve koji nosi, ali – Harry je Harry! Svaka čast na smelosti!

Comments