Ukoliko te je brinuo povratak jednog od najvećih trendova devedesetih, sandala sa kvadratastim đonom i tankim kaišićima (strappy sandale), čekaj samo da vidiš šta nam se to novo vraća na modnu scenu i to na velika vrata – japanke!

Naravno, verzija iz 2019. je znatno modernija i više fensi od onih kojih se sećamo, ali ipak, zar zaista želimo da nosimo japanke i mimo plaže, onako u javnosti? OK, nije obavezno, ali samim tim što ovo kao trend zaista postoji, ne možemo, a da se ne zapitamo – šta je sledeće?

Unapređena i stilizovanija verzija japanki prvi put je uočena na Copenhagen Fashion Week-u 2018. godine, a od tada je sve krenulo uzlaznom putanjom. Čak i cena ovih “lepotica”!

Brendovi kao što su Staud, Tkees, Everlane i Tibi nude kožne modele japanki koje zaista izgledaju pristojno, ali nam i dalje nije jasno koliko su oni primenljivi u stvarnom životu. Doduše, možda je šokantnija činjenica da drugi brendovi, Reformation, Balenciaga, Yeezy i Simon Miller, nude modele sa kitten štiklom zbog čega se o ovom modelu papuča već govori u kontekstu obuće za venčanje! Japanke. Za. Venčanje. Očigledno je definitivno vreme za reformu nekih modnih pravila, zar ne?

Inače, cena ovakvih modernizovanih japanki kreće se od 50 pa sve do neverovatnih 850 dolara! Jasno je da će ove potonje odabrati celebrity ličnosti kao što su Kim Kardashian koja je u jednom od poslednjih autfita prošetala crne japanke u kombinaciji sa Dior newspaper-print suknjom i torbom (slično kao što je nekada nosila Carrie Bradshaw).

Sa Kim je sve krenulo, a videćemo šta će biti dalje…

Japanke za svaki dan?

Rezultati ankete

loading #TRENDINGSTYLE: Japanke osvajaju modnu scenu   i ne znamo šta da mislimo o tome! Loading ...

Naslovna fotografija: instagram.com/kimkardashian

Ivana

Comments