Smatraš da ne možeš da napustiš kuću bez šminke? Da nisi sva svoja ako nemaš makar puder na licu? Ti si sestro luda, jer je no make-up zapravo cool izbor i poslednji trend kozmetičkog sveta.

U dvadeset i prvom veku više nismo isforsirani toliko industrijom da budemo savršeni, jer jelte – NISMO. Svoje pege, ožiljke dobijene nekim smotanim padovima kada si bila malo dete, nepravilnosti na licu nosi sa punim blistavim osmehom, jer ih ne moraš svaki put sakrivati šminkom.

Većinu žena mrzi da se konstantno šminka, jer to uzima puno vremena, naročito ujutru kada treba da se probudiš, a ustvari bi spavala tih trideset do četrdeset i pet minuta duže koliko ti je potrebmo da se spremiš za školu, posao itd.

Mnoge devojke i žene obično vole da stave samo malo maskare i kreona, uz neko labelo i spremne su, ali kompletno betoniranje prajmerom, korektorom, puderom, pa konturisanje svaki dan… Nema potrebe. Svoju kožu tako uništavaš raznim hemikalijama, kad ona želi samo da diše.

Neguj svoje lice maskicama koje napraviš sama, kozmetikom koja odgovara tvojoj koži i posveti pažnju nezi kako ne bi morala svako jutro da se šminkaš toliko drastično, već samo da ustaneš iz kreveta, umiješ se uz blagi piling lica i nastaviš svoj dan dalje. Zaista ponekad nema potrebe da posvećuješ više pažnje od toga svom licu i svojoj nezi kože. I taj piling je nekad sam po sebi dovoljan.

Comments