Sada kada smo sigurno zagazili u 2019. godinu i nema više povratka, sa prilično bezbedne udaljenosti možemo da sumiramo utiske u vezi sa godinom koju smo ispratili. Ta 2018. je bila prilično zanimljiva po mnogo čemu, a naročito u modnom smislu, i čini se da se granice nikada više nisu pomerale, a nova pravila osmišljavala. Da li će moda postati više inkluzivna i eco-friendly ostaje da vidimo, ali ono što u ovom trenutku možemo da predvidimo jeste da će neki od najvećih trendova (prepo)rođenih u prethodnoj godini nastaviti da žive i u 2019. i – prilično se radujemo tome!

Evo koji su to trendovi:

Kitten Heels

Ovaj model potpetica ću zauvek dovoditi u vezu sa nekim dvehiljaditim kada je moja starija sestra imala maturu i nosila baš njih. I sada mi se desi da naberem nos kad se setim tog izdanja i prosto ne mogu da verujem da je to ikada bilo kul. Ali, here we go again, kitten štiklice su ponovo aktuelne i čak … smem li da kažem simpatične? One Diorove posebno. I dalje ne znam da li bih ih nosila, mislim da baš i nisu moja šolja čaja što bi se reklo, ali ako ti voliš da nosiš štikle, ali si od onih mnogo visokih umorna, ovaj model bi im bio dostojna zamena ako mene pitaš. Em su praktične, em su fashion.

Western Style

Moda inspirisana Divljim zapadom je doživela svoj procvat tokom 2018. godine, a ključni komadi su svakako kaubojke, šeširi, prsluci, kao i komadi od prevrnute kože i antilopa. Rese i mnogo nakita su takođe #musthave. Uglavnom, univerzalno pravilo šta obući i šta odabrati u ovom stilu ne postoji tako da možeš da pustiš mašti na volju i osmisliš sama svoj Western autfit!

Žuta boja

Iako je Pantone boja godine living coral, a ne recimo žuta, poruka je slična – zaista nam je potrebno malo više radosti i optimizma! A ako žuta u tebi ne budi baš ova osećanja onda zaista ne znam… Ja volim da se šalim da sam, kada nosim nešto žuto, sunce i koliko god to zvučalo smešno ja se zaista nekako srećnije osećam. Mislim, koga ne uveseljava mali sunčan dan?! Zato, u 2019. godini u svoj garderober unesi malo više sunčevih zraka, a kakav god stil da voliš, sigurno ćeš pronaći savršeni žuti komad za sebe!

Trake i rajfovi za kosu

OK, svima nam je dosadilo da samo pustimo ili vežemo kosu, a šuška se da su opušteni talasi sada već passé. Onda, šta nam preostaje?! Pa, razne varijante aksesoara za kosu, a naročito one ležerne, boho i beskrajno stylish trake za kosu. Da, uz ovakav detalj najnormalnije možeš da pustiš ili vežeš kosu, a da ta frizura i dalje izgleda kul. Nema na čemu.

Comments