Tokom poslednjih par godina imali smo priliku da primetimo da se niz trendova koji su bili veoma popularni početkom dvehiljaditih godina ponovo vratio na modnu scenu. Iako većina nas nije fan cowboy čizama niti plišanih trenerki, tu je i dalje niz odevnih komada čiji smo povratak jedva čekali. Iako toga možda niste ni svesni, poznati dizajneri su tokom poslednjih par kolekcija vratili na modne piste neke od komada koje smo obožavali pre više od 10 godina, a ovo su samo neki od trendova iz dvehiljaditih koje nosimo sada i koje ćemo voleti i u narednoj godini.

Cowboy čizme

Početkom dvehiljaditih svi smo želeli par crnih, kožnih, prošivenih cowboy čizama koje su stalno nosile poznate dame poput Sienne Miller. Komadi iz ovog perioda bili su optočeni nitnama i drugi grunge srebrnim detaljima, a osim u svakodnevnom životu, bile su veoma popularne i na crvenom tepihu. Nakon poslednje kolekcije brenda Bottega Venetta, cowboy čizme su se ratile u stare dane svoje slave, a možemo da primetimo da su moderni dizajni dosta suptilni, a čizme veoma jednostavne bez ikakvih dodataka. Ipak, tu je i brend Isabel Marant koji je ostao veran njihovom originalnom stilu i prepoznatljivim nitnama.

Mikro torbe

“It” devojke sa početka 21. veka poput Paris Hilton i Lindsay Lohan u izlascima smo uvek mogli videti sa mikro dizajnima njihovih omiljenih dizajnerskih torbi. Ove torbe dolazile su u različitim oblicima i dizajnima, a u njih uglavnom nije moglo da stane ništa više od vašeg sjaja za usne i telefona na preklop. Trend mikro torbi u koje danas ne može da stane ni vaš telefon, na velika vrata je na modnu scenu vratio Jacquemus čije Chiquito torbe su konstantno rasprodate već godinu dana.

Comments