Londonska nedelja mode je nedavno završena, i mada se nije održala u onom obliku na koji smo bili naviknuti do sada – svakako nam je sa sobom donela nove i sveže trendove, koje ćemo uskoro sigurno videti kako u većim lancima komercijalne prodaje tako i u street style kombinacijama u gradu ili na Instagramu.

Ove godine kreatori su bili izuzetno maštoviti, pokušavajući na različite načine da nas iznenade, samim dizajnom, ali i načinu na koji će ga prikazati publici. Tako smo između ostalih Burberry reviju ispratili kroz performans i neku vrstu revije u prirodi, a Roksandinu kolekciju sagledali kroz vinjete i razgovor realnih žena o društvenim pitanjima. Interesantno u ovoj modnoj sezoni je što se većina dizajnera odlučila za eskapistički pristup kreiranju, odosno odevnim komadima su referirali na neki period prošlosti, bilo da su to 70-te godine ili 17. vek. Tako sada imamo vremeplov različitih inspiracija i senzibiliteta među kojima možemo da biramo onaj koji nama samima najbolje leži, a evo i najistaknutijih trendova koje smo za vas izdvojili.

Monohromni look-ovi

Ove sezone aktuelni su monohromni look-ovi, a među njima izdvajaju se česte all white ili all black varijante. Outfiti u jednoj boji ostavljaju utisak elegantosti i sofisticiranosti, a i veoma privlače pažnju – naročito ukoliko je odlučite za intenzivniju nijansu. Ako ste u timu koji voli boje, ove sezone odlučite se za žutu, kraljevsko plavu i fuchsia nijansu.

Kombinovanje dezena

Ako niste modni minimalista i monohromni stajlinzi vam ne leže, bez brige! Imamo i nešto za vas – a to je trend odevnih komada od dezeniranih materijala, koje hrabro možete uklopiti uz druge komade različitog dezena. Po principu “ako je bal nek je maskenbal”, slobodno animal print uklopite uz drugi animal print, floralni dezen ili neku drugu vrstu šare. Sve je dozvoljeno!

Comments