Prošle, 2019. godine, uživali smo isprobavajući različite komade, priklanjajući se i te kako atraktivnim trendovima, a vraćali smo se i komadima iz devedesetih, osmadesetih i sedamdesetih. Bila je to zanimljiva godina i godina kada smo se oslobodili nekih ograničavajućih obrazaca kada je oblačenje u pitanju, kao i kada je generalno moda u pitanju. Različite poznate ličnosti, kao i influenseri su nas motivisali da izađemo iz naše zone komfora da probamo prelepe nove boje, da uživamo u ekstravagantnim komadima i da ih nosimo sa ponosom. 

Ova nova godina, 2020, biće isto tako ispunjena i biće nam zanimljivo u svakom slučaju. Ipak, neke trendove ćemo zauvek zaboraviti i zauvek će ostati zapečaćeni u 2019. godini. Tim komadima prošlo je vreme slave i vreme je da ustupe mesto nekim novim, zanimljivijim trendovima.

Zbogom: kratki kaputi
Dobro došli: dugi kaputi

Obožavali smo prošle godine kratke kapute i još uvek se ponegde nose, ali ova godina će učiniti da ih skroz zaboravimo. Svi veći brendovi krenuli su da predstavljaju svoje modele kaputa i uglavnom su dugi. Ovi kaputi izgledaju veoma elegantno. I tačno je da je ovaj trend u neku ruku izlazak iz zone komfora za mnoge, jer se ovi kaputi povezuju sa klasikom, međutim, mogu i te kako da izgledaju i izgledaju veoma moderno. Naravno da u ovu podelu ubrajamo i karirane kapute, koji će defitivno dominirati ove godine.

Zbogom: čizme preko kolena 
Dobro došle: čizme do kolena 

Ni mi ne verujemo u ovo što vidimo i čujemo. Već sada vidimo da su se pojedini brendovi preorjentisali i da nam sve više i više plasiraju čizme do kolena. I prilično su kul, ali kako je moguće da ćemo ove godine zaboraviti na sexy čizme preko kolena? To su predviđanja i možda je došlo vreme da se okrenemo nekim drugim modnim stilovima. I ove čizme mogu da izgledaju prilično sexy, mogu da izduže vaše noge i da deluju jednako kul i na farmericama i na suknjama i haljinama.

Zbogom: lateks 
Dobro došla: prava koža 

Polako treba da počneš da odlažeš sve svoje stvari od lateksa i da ih zamenjuješ pravom kožom. Naime, komadi od lateksa nisu ono što će ti trajati i ono što ćeš moći da nosiš i za nekoliko godina. Kada ulažeš u kožne komade znaš da ulažeš u kvalitet i to je jedino bitno. Kvalitet će biti kvalitet i za nekoliko godina, a koža je uvek u modi. Ipak, ovde bi definitivno trebalo zapitati se koliko se ovaj trend uklapa u druge trendove kada je modna industrija u pitanju, a koji se tiču ekologije i održivosti.

Comments