Dizajneri

Još jedan od modnih dizajnera o kojima se mnogo pričalo tokom Nedelje mode je Kanje Vest, koji je u saradnji sa brendom Adidas predstavio kolekciju prvog dana ove modne manifestacije. Iako su svu pažnju sa kolekcije skrenuli njegovi prijatelji i članovi porodice koji su bili u prvom redu na reviji, ona je sadržala odevne komade u vojničkom stilu, kojom su dominirale glomazne jakne i kaputi, uz neizostavne patike “Yeezy Boost”, koje su već postale veliki trend.

trendovi sa nedelje mode u njujorku 4 Trendovi sa Nedelje mode u Njujorku

Trendovi

Sedamdesete

Sedamdesete su se na Nedelju mode u Njujorku vratile u velikom stilu. Među brendovima koji su u svojim kolekcijama sadržali odevne komade inspirisane sedamdesetim najviše se istakao brend Altuzarra, koji je predstavio modele visokih čizama, visoke izreze na haljinama i bele bluze izrađene od čipke uparene sa torbama boho stila.

trendovi sa nedelje mode u njujorku 5 Trendovi sa Nedelje mode u Njujorku

I dizajneri Lubov i Maks Azria predstavili su kolekciju inspirisanu Kalifornijom sedamdesetih godina, koju su obeležili eklektički printovi i laki materijali sa mnoštvom boja.

trendovi sa nedelje mode u njujorku 6 Trendovi sa Nedelje mode u Njujorku

Kreativni direktor brenda Calvin Klein, Francisko Kosta, predstavio je kolekciju inspirisanu kasnim šezdesetim i ranim sedamdesetim godinama, koju su obeležile damske haljine, kaputi sa duplim kopčanjem, ali i haljine slobodnog kroja.

trendovi sa nedelje mode u njujorku 7 Trendovi sa Nedelje mode u Njujorku

Australijski brend Zimmerman predstavio je kolekciju koju su obeležile maksi haljine i vibrantne boje. Nabori i plisirani detalji, uz razdraganu kombinaciju boja, obeležili su ovu kolekciju retro stila.

trendovi sa nedelje mode u njujorku 8 Trendovi sa Nedelje mode u Njujorku

Comments