Boho chick trendy nakit nam se vraća i najavile su ga svetske modne piste. Festivalske perle i mini-prstenje proročki su najavile dolazak uvek dobrodošlog boho stila kog se nikad ne zasitimo iako je sve, samo ne klasika. Ipak, da li koncepti nakita iz novih kolekcija predviđaju potpuno oživljavanje trenda? Ne baš, jer umesto Coachella natrpanog vajba, dizajneri nude malo svedeniji pristup, koji se zasniva na tome da umesto obilja svega po čemu je ovaj stil karakterističan, boho na mala vrata vraćamo polako i postepeno – minimalni privesci na karakterističnim dugačkim lancima, uglačanim kamenim, apstraktnim, metalnim oblicima i kožnim detaljima.

Animal motivi su se takođe vratili, ali umesto otkačenih koje boho zahteva (i neretko u prirodnoj veličini), modna kuća Chloé je oživela motiv zmije i izlila konjske mini-glave od antičkog zlata, dok je Jonathan Anderson predstavio sićušne golubice naslikane na pečat prstenju.

Na drugim mestima, svilenkaste ogrlice govorile su o kolektivnoj čežnji za mekoćom i udobnošću suočene sa surovim svetskim realnostima, dok su minđuše u stilu Alexandra Caldera, skulpturalne ogrlice i broševi nudili emotivnu, ekspresivnu alternativu suptilnijem i luksuznom trendu koji preti da postane novi i neočekivano uravnoteženi boho.

U ime boho chick revolucije, predstavljamo vam devet trendova nakita iz Fashion Week kolekcija za jesen 2024.

Pendulum Swing

Dugačak lanac na kom visi privezak u vidu neobrađenog kamena ili skulptura koja podseća na pendulum, može dati jak modni statement. Ovo se mnogo dopalo dizajnerima, pa brže-bolje nabavite nešto slično.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dior Official (@dior)

Dobro došli u grad blistavih iskrica

Blistave teksture i iskrice koje izgledaju kao nepredvidivi momenat iznenađenja će vas oduševiti svojim nehajnim dizajnom čiji je cilj da elegantno ubode u oči. Sve što nema jasno definisanu formu, a pruža momenat iskričavog, potpada pod boho chick nakit.

Nakit koji je istog materijala kao i odeća

Najlakše za kombinovanje, sada je u trendu nakit koji je od istog materijala kao i vaša odevna kombinacija.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hermès (@hermes)

“Ugrađen” na komad odeće

Od broševa do ukrasa za rever, ove sezone nakit dolazi sa komadom odeće, sa iluzijom da se stopio sa njim jer predstavlja njegov sastavni deo.

Lična karta

Ovi funky motivi, kao privezaka na lancima, daju novo značenje izrazu gledaj me u oči, one su gore.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ETRO (@etro)

Zapleti i raspleti

Lim ispresavijan u različite forme koje podsećaju na dinamike zapleta i raspleta što u životu, što u modnom svetu. Nema više prostora za ravno, monotono i dosadno, naročito u okvirima zanosnog autfita.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Valentino (@maisonvalentino)

Životinjsko carstvo

Možda u vama leži neka ljupka životinja, ali zašto ipak ne biste nosili zmiju i spolja da biste zavarali okolinu? Šalu na stranu, ovakav komad nakita je izrazito efektan i idealan ako želite da privučete pažnju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Chloé (@chloe)

Debeli chain

Debeljuškasti lanci su savršeni za nošenje preko omiljenih jesenjih pletiva.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by TOM FORD (@tomford)

Kitnjasti luster

Skinite ukras sa rustičnog lustera i koristite ga kao minđušu – jer, što da ne?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SAINT LAURENT (@ysl)

Pročitajte i: Shine bright: Metalik odeća i aksesoari koje ćete obožavati da nosite

Naslovna fotografija: instagram.com/tomford

Milana Petković

Comments