5 načina kako da boostuješ svoju BFF da ima više samopouzdanja

Mali saveti kako da tvoja koža duže ostane sjajna i mladolika

Converse u novoj kampanji poziva žene da redefinišu reč “žena”

Pitali smo nutricionistu: Sve što nisi znala o ishrani kada treniraš

#SheRuns21k: Iskreni osvrt na prvi trening devojke koja je do sada trčala samo za autobusom – ponekad!

Novi gradovi čekaju na tebe! Evo gde sve možeš jednostavno da otputuješ ovog proleća!

7 razloga zašto se Sejšeli nalaze na svačijoj “bucket” listi

Destinacija koju moraš da posetiš ukoliko tvoje srce čezne za avanturom života!

6 makeup proizvoda koji se moraju naći u tvom neseseru!

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Kažu da je jedno od najlepših osećanja na svetu kada shvatiš da si savršeno srećan bez stvari za koje si mislio da ti najviše trebaju. U ovom tekstu podsećamo vas na one magične trenutke koji svakodnevno prolaze kraj nas i na koje ponekad ne obraćamo pažnju, a koji su sigurno, vrlo često, sve što nam je potrebno da budemo srećni.

Kada je tri ujutru

Neki to vole da zovu “noćni mozak” ili način na koji naš um funkcioniše sa drugačijom učestalošću od one tokom dnevnih sati, koji mogu biti dobri ili loši, ali koji takođe mogu dovesti do neočekivanih iskustava koja ne bi bila ista u bilo koje drugo vreme dana. Kažu da je najmračnije pred zoru, ali da takođe teži da bude i najtiše, a tišina nam dopušta da bolje čujemo sebe.

Kada isprobate kuhinjsku alhemiju

Ne morate biti šef kuhinje ili posebno dobra kuvarica da biste iskusili pravilnu kuhinjsku alhemiju – trenutak kada se sastojci kombinuju i formiraju nešto više od zbira svojih delova. Fensi sastojci ili recepti nisu potrebni. Jednostavno osmišljeni, slobodni su obično još bolji. Sočne jabuke sa cimetom, šećerom i puterom biće još ukusnije, jer ste ih sami spremili.

Kada pronađete srodnu dušu

To je ono kada upoznate nekog novog ko automatski razume vaš smisao za humor, vaše stavove i poglede na svet, čak iako se njegovi razlikuju i ne traži ništa zauzvrat. Možete satima da razgovarate, smejete se i klimate glavom razumejući jedno drugo. I da, naravno da možete da poručite još jednu turu pića.

146 Trenuci kada je život poput magične kugle

Jedno od najlepših osećanja na svetu je osećanje pripadanja

Kada ste na stranici br. Izgubljeni

To je ono divno stanje tokom čitanja knjige kada ste previše udubljeni u zaplet, a koje se pretvara u temeljno apsorbovanje i potpuno bežanje u drugi svet. Još uvek ste daleko od kraja i očajnički radoznali da vidite šta će se desiti na kraju knjige, ali u isto vreme ne želite da se završi i ne želite da je ostavite. A onda pogledate na stranice i pomalo ste začuđeni i zbunjeni što još uvek sedite na stolici, plaži, autobusu ili vozu, kada ste, naravno, u nekom drugačijem svetu.

237 Trenuci kada je život poput magične kugle

Ali ne brinite, i posle poslednje stranice dobre knjige ostaje vam stvarnost koju sami pišete i to je najbolje od svega

Kada dobijete neočekivani kolačić

Naročito ako ima kremastu glazuru od čokolade posutu mrvicama keksa.

Kada hodate po tankom ledu

Kažu da je Noć svih Svetih jedna od onih noći kada je linija između svetova tanka, verovali mi u to ili ne, ti duhovi verovatno veruju u nas, ili su bar svesni našeg postojanja, uzimajući u obzir da je ono bilo njihovo. Čak iako je vazduh drugačiji na Noć veštica, jesen je svetla i oštra. Možete da lutate kad se smrkne rame uz rame sa zombijima, ali tu su uvek svetiljke u bundevama da usmeravaju zalutalu dušu kući, za svaki slučaj.

Kada se još uvek niste poljubili već…

To iščekivanje – onaj momenat pre samog poljupca kada je isti neminovan, a vaše usne su tako blizu, ali se još uvek ne dodiruju. Ovo se naročito dešava kod prvih poljubaca, ali još bolje je kada se to drhtavo iščekivanje prenese u naredne nedelje, mesece, pa čak i godine kasnije.

Kada duvate svećice na torti

Jednom godišnje poželite želju koja je samo vaša i možete da je koristite kako god želite i ne morate nikome da je odate. U stvari, to je lična želja i možda puna nade, duboki dah, kojim pređete preko svećica i koji vas vodi u novu godinu života.

Kada veče uplete svoju svetlost u žice

Ja čvrsto verujem da svetlost utiče na raspoloženje i donosi nešto magično, počevši od svakodnevnih dešavanja, pa do koncerata i venčanja. I to je verovatno razlog zašto ih nekad zovu svetla iz bajke. A da ne spominjemo čarobne večeri u dvoje, osvetljene svećama i prožete ljubavlju.


Danica Svorcan je bloger, modni ilustrator i večiti optimista koji sreću traži samo u osmehu, pogledu i rečima. Voli život, ljude, snove, nadanja i navike. Od problema se brani samo osmehom jer veruje da samo tako i porazi postaju pobede. Veruje u slučajnost, ali isto tako veruje i da je život najbolji režiser. Životni moto: “Kada je život lep i onaj glasić vam kaže, ovo ne može dugo da traje, recite sebi, možda će biti jos bolje!”

Editors choice