Jun je izazovan mesec, koji je počeo na repu retrogradnog Merkura, samo da bi uskočio u sporu vožnju retrogradnog Saturna (koji je u Vodoliji) i odvija se u sezoni Blizanaca – vreme pozitivno i energično za mnoge, ali i vreme sumnje i neodlučnosti za one druge. Pojedini znaci zodijaka vrše pritisak da nešto krupno već jednom okončaju, a to je stresno i opterećujuće. Možemo se naći usred pozitivnog i uspešnog perioda i pitati se dokle će to da traje i u čemu je štos (kada će se stvari preokrenuti i pokazati svoju lošu stranu).

Do kraja juna, pojedini znaci (više nego ostali) će iskusiti padove i sumnje zbog ega, straha i manjka samopouzdanja.

Bik

Ono što počinje kao divan mesec, postepeno se pretvara u vreme preispitivanja, naleta sumnje u sebe i pada samopouzdanja. Nestrpljivi ste da krenete napred, da napravite proboj na polju karijere i uzbuđuje vas mogućnost da zaradite novac. Ali, preispitivaćete svoje poslovne poteze, pitajući se da li imate ono što treba da biste uspeli na polju svog interesovanja, što će vas navesti da posumnjate čak i u svoja interesovanja – možda niste rođeni za to, možda treba da menjate profesiju?

Ljubavni život vam je krenuo, bilo da ste u vezi ili sami, ali stari obrasci vas uvlače i navode da kreirate dramu i probleme tamo gde ih nema. Nezadovoljni ste i želite više, ali kad pogledate u sebe, vidite da je to samo konstrukcija uma i da odigravate neki porodični šablon. Ono što je dobro jeste snaga uvida – kad primetite stare obrasce, oni će prosto otpasti. Nećete dozvoliti sebi da mnogo zalutate krivudavim stazama sumnje i negativnosti. Možete se suočiti sa neuspesima u nekoliko aspekata, ali to su stvari iz kojih učite i – pobeđujete.

Pročitajte i ovo: Najgori muški horoskopski znaci

Lav

Osećate značajno rasterećenje posle retrogradnog Merkura i dodatni priliv energije, sa kojom možete da ubrzate stvari, ali – u ovom periodu to nećete uspeti i susrešćete se sa frustracijom zbog svoje spremnosti i entuzijazma, koje nikako ne možete da usmerite u ono što želite da uradite. Dešava se suviše sporednih stvari, koje angažuju vašu pažnju i vreme i odvlače vas od onog što biste hteli da radite, u čemu biste želeli da napredujete. Možete se osećati blokirano, pošto se ne krećete dinamikom i brzinom koja vam je poznata i za koju se osećate sposobno. Trpeće čak i vaša uobičajena društvenost i komunikativnost – ljudi će vam smetati, dosađivati vam i tražiti od vas više nego što ste spremni da pružite. Zbog toga ćete se osećati nestabilno i imati želju da se povučete i u nečemu pronađete svoj mir. Sačekajete da prođe ovaj period u kome blizanački duh u najvećoj meri utiče na vaše stanje konfuzije, da biste postigli jasnoću i usmerili svoju energiju kako treba.

Devica

Jun je mesec karme za vas – sve što ste posejali u sitničavosti, kritičnosti, ili čak šali, zapisano je i vratiće vam se, koliko god vam ta ideja bila neprihvatljiva. Možda ste u prethodnom periodu bili manje strpljivi i ljubazni prema kolegama, prijateljima, porodici, a ako toga niste bili svesni, prepoznaćete ono što vam se vraća u vidu bumeranga. Vaše neosetljivost i nesvesnosti uzvraćaju udarac i donose veoma važnu lekciju, tako da u ovom periodu morate biti vrlo ljubazni i predusretljivi i paziti šta govorite, kako biste „ispeglali“ greške iz prošlog perioda. Odustanite od svog duhovitog pristupa, smisao za humor vas u ovom periodu neće služiti, a može dovesti do nesporazuma. Vredne lekcije su pred vama, iskorisite priliku i savladajte ih što bolje možete.

Naslovna fotografija: instagram.com/emperiance

Brankica Milošević

Comments