Sve već znamo da je zaista složeno ugrejati se tokom zimskih dana, ali ko još nije uzbuđen zbog nošenja zimskog kaputa, čizama i svih tih toplih i mekanih džempera, već pri prvom danu zahlađenja? (Čak iako se brzo umorimo od svakodnevnog nošenja istog komada i sveg tog zimskog “tereta”, kao i bledog tena koji nas, nažalost, sve čeka). Složićete se, ovo leto je potrajalo, zato ne možemo da poreknemo sreću zbog hladnijih dana. 

Ukoliko barem malo pratiš stil i modu Francuskinja, Njujorčanki ili drugih modno osvešćenih žena, biće ti poznato barem jedno njihovo pravilo zimskog oblačenja. Ako ipak nisi toliko upućena u njihov modni odabir, otkrićemo ti koja su to tri ključna pravila koja važe u garderoberima svih stilizovanih žena, ali i koji su to must-have komadi u tvom garderoberu ove sezone.

Pravilo jedan: Ne opuštaj se previše u udobnoj odeći

Znam, čizme “patofne” su najudobnija obuća koju poseduješ, ali, zapitaj se, kog vrsnog poznavaoca mode si ikada videla u tim super udobnim čizmama? Tačan odgovor je nikog, nikada, ili skoro nikada. Hladni, tmurni meseci su tu, dan je sve kraći i sve je primamljivije izaći iz kuće u ogromnoj jakni (koja je od svega pozitivnog samo topla), sa zimskom beanie kapicom na glavi. Ukoliko želiš da pratiš pravila francuskih i njujorških, ili možda skandinavskih modnih ikona, savetujemo ti da gore pomenute komade ipak ostaviš kod kuće. Na tebi je da li želiš da staviš stil ispred komfora ili ne, ali neke greške ne treba praviti čak ni kada je minus napolju.

Verujemo da je ključ pametnog stilizovanog odevanja u balansu, uvek u balansu, bez previše doterivanja, ali i sa dovoljnom dozom istog. 

Pravilo dva: Potrudi se da ne preteruješ sa zimskim aksesoarima

Ovo je svakako mnogo lakše reći nego uraditi. Sigurno si viđala devojke sa oversized kapom, oversized šalom, pletenim rukavicama i glomaznim čizmama, ali istina je da će preterani aksesoari učiniti da izgledaš kao novogodišnja jelka koju si okitila kod kuće. Za dobar i sveden zimski stajling treba ti samo dobra crna rolka, par kožnih rukavica i veliki, što veći kaput, koji je ključni zimski komad već nekoliko sezona.

Pravilo tri: Izaberi osnovne komade i budi kreativna 

Budi razigrana sa svojim esencijalnim stvarima, bilo da je to dugi kaput, oversized džemper ili omiljene farmerke. Kombinuj ih sa zanimljivim detaljima. Zimska sezona je party sezona, tako da budi slobodna da se igraš sa šljokicama, krznom, somotom ili kožom.

Comments