Hot topics

Brze ideje kako da unaprediš svoj zimski stajling

#beautyresolutions: ClearLift & NIR savršena Derma Viva kombinacija za najbolju godinu za tebe i tvoju kožu!

#beautyresolutions: Top 3 beauty proizvoda za blistavu kožu u prazničnoj sezoni – ali i nakon nje!

Savršena vina za savršen ulazak u 2020!

#beautygoals za 2020: Hidrirana i negovana koža i kako je najzad učiniti takvom

Poklon ispod jelke kom će se obradovati svaki pravi #fashionista

8 znakova da te tvoja maca voli + kako da joj uzvratiš

Biljana Tipsarević otkriva koje su boje ove jeseni

#HairHacks: Glam frizura (savršena za sezonu žurki!) za koju su ti potrebne samo dve stvari

#StylishThrowback: Trendovi iz ’90. koje treba da uvrstiš u svoj garderober ove zime

Tečni puder je esencijalni deo makeup rutine svake dame, ali čak i najvećim beauty ekspertima od vas sigurno se desilo da tečni puder u jednom trenutku dana izgubi svoju postojanost. Do topljenja tečnog pudera uglavnom dolazi na proslavama poput svadbi ili dočeka Nove godine, kao i tokom leta, jer se tada lice znatno znoji, što šminka ne može da izdrži. Zbog toga je važno ispratiti savete za postojanost tečnog pudera koji će doprineti da lice što duže izgleda besprekorno.

Podloga

Nanošenje tečnog pudera bez prethodne podloge je jedna od najvećih grešaka koju možete napraviti. Naravno, nije potrebno naneti maske za lice, uraditi piling, ili slične komplikovane bjuti zahvate. Sve što je potrebno jeste da dobro očistite lice, hidrirate ga kremom. Zatim nanesite prajmer i korektorom prekrijte crvenilo, i spremni ste za tečni puder. Kada na ovako pripremljeno lice nanesete tečni puder, šanse da će opstati na vašem licu tokom celog dana su mnogo veće.

wannabe tecni puder Tri saveta za postojani tečni puder

Pravilno nanošenje

Tehnika kojom nanosite tečni puder može biti presudna za celokupan izgled – zato se potrudite da to radite kako treba. Nanošenje prstima nikako nije dobra ideja, jer tako rizikujete da stavite prekomernu količinu na pojedine delove lica, a koža će vam verovatno biti puna neprijatnih fleka. Preterano dodirivanje lica rukama može dovesti i do infekcije, što nikako ne želite da uradite sebi. Savetujemo vam da tečni puder nanosite specijalnim sunđerom ili četkom predviđenom za nanošenje tečnog pudera. Tako ćete dobiti onaj svež izgled lica koji viđate na Instagram profilima beauty zvezda.

Ne zaboravite na puder u prahu

Kada nanesete tečni puder, tu nije kraj! Puder u prahu je veoma bitan za celokupni utisak, izgled i postojanost tečnog pudera. Savetujemo vam da koristite pudere sa mat efektom, ali vodite računa da ne preterujete sa količinom kako vam lice ne bi izgledalo neprirodno.

Editors choice