Da li si spremna za izazov? Evo kako da u 2019. pobediš (staru) sebe!

Love ’90s: Pravila oblačenja za urbane devojke

I dalje koristiš brijač?! Pronašle smo odličnu zamenu koja garantuje glatku kožu mnogo duže!

Back to classic: Trendi modeli patika koje ćemo voleti u 2019.

U trendu je menjati planetu na bolje! Evo šta TI možeš da učiniš!

Sve tajne ONLINE shopping-a koje moraš da znaš!

Mesto za petak veče! Evo gde da izađeš večeras!

Tajna glatke kože u zimskim mesecima

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Ovakve sendviče još nisi probala, a možeš ih napraviti sama!

Uticaj medija na formiranje slike o ”drugom” i drugačijem ogroman je i često presudan. Ne samo da mediji stvaraju sliku o određenom narodu, društvenoj grupi, polu ili uzrastu, već i ta prikazana grupa počinje da prihvata ponuđenu sliku o sebi, i da veruje da je zaista takva kakvom se prikazuje. To je osnovni razlog i povod za održavanje tribine na temu ”Slika mladih u medijima” u Domu omladine.

U razgovoru sa teoretičarima medija, novinarima, umetnicima i psihologom, kao i grupom mladih ljudi (tinejdžera), pokušaće da se dođe do odgovora na pitanja kao što su: koliki je uticaj medija na društvo, kako izgleda slika mladih u medijima, ko je formira i na koji način, kakve informacije dobijamo o mladim generacijama putem medija, kako bi oni voleli da budu prikazani, koje njihove aktivnosti bi voleli da mediji isprate, da li bi i na koji način ta slika angažovanjem mladih mogla da se popravi.

mediji Tribina Slika mladih u medijima

Cilj tribine je dvostruk, s jedne strane mladi će dobiti priliku da kažu kako doživljavaju ono što gledaju i kako reaguju na sliku koja se o njima formira, kao i da predlože rešenja i put za poboljšanje te predstave, a s druge strane dobiće šansu da se čuje njihov glas

Publika i stručnjaci će saznati kako na mlade deluju sadržaji koje lansiraju, i dobiti savet koje su to teme i događaji vezani za mlade o kojima bi oni voleli da se javno govori.

Budući da mladi predstavljaju značajan deo populacije, a da nemaju skoro nikakvu društvenu moć ili uticaj na medije, smatramo da je održavanje takve tribine retka i veoma važna prilika za njih.

Govornici:

– Stevan Filipović, reditelj (”Šišanje” i ”Šejtanov ratnik”)

– Jadranka Bugarski, novinarka B92

– mr Ivana Teodorović, PR menadžer Dečijeg kulturnog centra

– Bojan Vučković, istoričar i direktor XIII beogradske gimnazije

– Moderator: predstavnik za kulturu Komiteta znanja Srbije dr Jelena Radenović

Editors choice