Zdrava ishrana i redovni treninzi su jedini način da vaše telo bude u dobroj formi, da izgledate atraktivno i da budete zdravi. Ipak, svako ima periode kada zbog iscrpljujućeg tempa života posustane od brige o svom telu. Kako biste i u ovim fazama izgledali dobro – isprobajte naše male trikove.

Kupite dobar mider

mider Trikovi koji će učiniti da izgledate mršavije

Ovo je vrlo očekivan savet, i koristile su ga žene vekovima pre nas. Prosto – delotvorni su. Važno je naći adekvatnu veličinu, koja ne zateže vaše telo i dodatno izaziva da se masne naslage ocrtavaju na ivicama, ali i adekvatan oblik, u zavisnosti od toga koji deo tela želite da suzite. Pored toga što će vas vizuelni stanjiti, dobar mider štiti vašu kožu od grubih rubova farmerki i druge odeće.

Nosite adekvatnu veličinu grudnjaka

Mnoge žene posežu za manjim grudnjacima od potrebne veličine – jer proizvođači uvek nekako prave prelepe male grudnjake. Pritom, žene često nose manje grudnjake jer oni formiraju istaknutiji dekolte. Ovo je prosto pogrešno. Jako je važno nositi adekvatnu veličinu grudnjaka, koja neće pritiskati vaše grudi, ali uz koju ćete izbeći da vam se zbog zategnutosti formiraju neprivlačne pregibe od masnih naslaga na leđima.

Postanite najbolji prijatelji sa svojim krojačem

U periodima kada i niste u top formi, umesto da kupujete tesnu odeću, ili modele koji su vam udobni, ali vas ne stimulišu baš vizuelno, najbolje je obratiti se dobrom krojaču i nositi odeću po vašoj meri, prema vašem ukusu.

Promenite frizuru

mrsaviji izgled Trikovi koji će učiniti da izgledate mršavije

Ako vam lice izgleda uže – taj utisak se širi na celu vašu figuru. Ukoliko imate problem sa viškom kilograma, ili prosto imate okruglasto lice, zaboravite na paž ili bilo koju frizuru koja je dužine vašeg lica. Duga kosa vizuelno izdužuje, a samim tim i sužava lice.

Koristite svoj jezik

Zvuči čudno, ali ako želite da na slikama izgledate mršavije, i izbegnete da vam se ni od kuda pojavi “podvaljak”, treba samo da jezik usmerite ka gornjem delu svoje usne duplje. Ovaj trik koriste i Hajdi Klum i Rene Zelveger!

Ispravite se

Zvuči kao kliše, i podseća vas na opomene vaše mame, ali prosto – ima smisla. Ako ste ispravljeni, izgledate izduženije. Pritom, ispravljeni položaj tela povećava kapacitet vaših pluća i pomaže vam da izbegnete naporne bolove u leđima.

Spavajte u hladnoj prostoriji

Verovali ili ne, dokazano je da se, kada spavate u hladnoj prostoriji, aktivira takozvana “braon masnoća” vašeg tela, koja ima za svrhu da vas prirodno zagreva. Ovim se masnoća u vašem telu sagoreva.

Nosite tamni džins i duboke krojeve

mršavije Trikovi koji će učiniti da izgledate mršavije

Tamni tonovi vizuelno sužavaju vaše noge, a duboki krojevi čine da vam struk izgleda uže.

Suzite svoje tunike kaišom za struk

Šira odeća instant čini da izgledate šire. Ovo se jako lako može rešiti nošenjem kaiša za struk, sa malom napomenom – nemojte ga zakačiti previše tesno.

Jasna Stanić

Comments