Rade piling usana

Piling mrtve kože je obavezan kako bi usne izgledale sočno i privlačno. Postoje razni skrabovi za to, ali se to može raditi i šećerom i medom, maslinovim uljem i mlekom. Takođe, to možete uraditi tako što ćete umasirati mleko za skidanje šminke na usne, onda staviti debeli sloj balzama za usne, pustiti da se one natope, a onda čistom četkicom za maskaru preći preko usana i otkloniti mrtve ćelije. Za kraj još jednom preći mlekom za skidanje šminke.

Mešaju različite pudere i korektore

Nemoguće je da pogodite idealnu boju lica i učinite ga besprekornim ukoliko samo stavite jedan sloj pudera u samo jednoj boji. Treba pažljivo nijansirati lice uz pomoć različitih boja a onda pažljivo četkicama izblendirati tako da ne budu vidljive jasne linije na licu, a da ono dobije željene senke.

Ne tresu nos

Ako im curi nos, one ne smeju da ga istresu kako ne bi uništile šminku, nego bukvalno moraju da gurnu prst sa maramicom u nozdrvu ili da čak naprave dva zamotuljka od maramica i stave u nozdrve, jer bi u suprotnou upropastile šminku.

Trikovi koji modeli koriste kako bi izgledali besprekrno 2 Trikovi koji modeli koriste kako bi izgledali besprekrno

Stavljaju sjaj za usne na lice

Ukoliko ste se pitali kako koža modelima toliko sija, odgovor se krije u sjaju za usne koji ponekad ide i na usne, ali uglavnom na jagodice, na kapke, na nos, iznad gornje usne… Na sva ona mesta na koja biste vi verovatno stavili hajlajter.

Šminkaju i telo

Kada se jednom obuku, izložene delove njihovog tela šminkeri dodatno prekrivaju losionom i šminkom, kako bi dobile ujednačen ten.

Lenka Gatić

Comments