Joj cipele, a pogotovo patike, zaista mogu neprijatno da mirišu posle više časova nošenja,  a pogotovo nakon treninga. Još ako nakon vrelog, radnog dana moraš da odeš u goste i izuješ se zaista možeš da doživiš pravu neprijatnost. Čak iako ti obuća neprijatno miriše, a nigde nisi planirala da ideš, rešenje nije baciti cipele ili oprati ih odmah u mašini jer se na taj način obuća uništava, a čestim pranjem narušava se i sam izgled obuće, pogotovo ako na cipelama ili patikama imaš neki print, cirkone ili natpis. Kod nekih cipela, patika i drugih vrsta obuće, materijal sa unutrašnje strane upija i zadržava znoj stopala, i tako obuća poprima jak miris zbog koga ti je neprijatno da se u društvu izuješ. Kako se rešiti, na ekspresan način, neprijatnog mirisa obuće? Zapravo, rešenje je jednostavnije nego što misliš, a verovatno većinu sastojaka koje ćemo danas n abrojati već imaš u svom domu.

Soda bikarbona

Ah ta čudesna soda bikarbona zaista ima široku primenu u domaćinstvu, a efikasno uklanja fleke sa odeće, fleke koje nastaju kada se kućni ljubimac olakša u tvom domu, a ima sposobnost i da neutrališe neprijatan smrad koji se širi iz cipela i patika. Ono što treba da uradiš jeste da jednu kašiku sode bikarbone staviš u svaku cipelu, patiku ili čizmu i da ostaviš da odstoji par sati, a najbolje je da soda stoji u obući tokom noći. Sutradan će smrad nestati, a cipele će delovati kao nove. Naravno, pre nego što obuješ cipele ili patike, višak sode bikarbone istresi na papir i baci u đubre.

Bebi puder

Puder za bebe takođe eliminiše neprijatan miris obuće, cena mu je prava sitnica i sigurno ga već imaš kod kuće. Umesto da baciš cipele, iskoristi magiju i puder za bebe nanesi u tankom sloju na unutrašnjost svake cipele, i pustite da odstoji preko noći. Još jedn način da iskoristiš ovo sredstvo jeste da stopala namažeš puderom i na taj način smanjiš znojenje nogu.  Ova opcija je takođe veoma korisna i efikasna.

patike Trikovi protiv NEPRIJATNOG mirisa cipela
Comments