Kada je reč o obrvama, svako od nas je imao neki peh. Ili je bilo previše bolno, ili smo napravili rupu, tako što smo počupali pogrešnu dlačicu, ili napravili oblik koji nismo mogli da ispravimo ni olovkom za obrve. Sve u svemu, neprijatnosti prilikom čupanja obrva su svima dobro poznate, posebno onima koji se sami bave oblikovanjem istih.

Predstavljamo vam nekoliko trikova, koji su jednostavni, a možda će vam olakšati ovaj zadatak koji nam i nije baš među omiljenim. Evo kako na bezbolniji način da dođete do savršenih obrva.

Topla voda

Ono što je zajedničko kada je reč o bilo kakvoj depilaciji ili brijanju je to da topla voda otvara folikul dlake i da je samim tim čupanje ili brijanje lakše. Kada je reč o čupanju obrva, umesto tuširanja toplom vodom, dobra zamena može da bude i peškir natopljen toplom vodom koji ćete prisloniti na obrve pre samog postupka čupanja.

Hladna obloga

Ukoliko niste ljubitelj tople vode, i više vam prijaju hladne obloge, možete i njih iskoristiti u ove svrhe. Led ili hladnu oblogu možete koristiti na dva načina. Prvi način je da led stavite pre čupanja obrva, kako bi taj predeo obrva utrnuo, i na taj način će i bol biti manja. A možete ga koristiti i nakon čupanja obrva u vidu obloge kako biste smanjili otok i crvenilo izazvano čupanjem, i ublažili bol. Nikada nemojte direktno stavljati led na lice, već ga stavite u maramicu ili peškir.

Comments