Koliko ste puta čuli da vam je neko rekao “ne pamtim kad sam pogledala neki dobar triler”? To je upravo zato što su svi oni ostali u devedesetima. U tim filmovima su zauvek ostale zarobljene najbolje uloge Morgana Frimena, Majkla Daglasa, Entonija Hopkinsa i mnogih holivudskih imena. U ovoj listi izbeći ćemo filmove poput “Niskih strasti”, “Kad jaganjci utihnu” i “Se7en“, pod pretpostavkom da su to sad već klasici, i da ste ih sigurno pogledali. Posvetićemo se manje poznatim filmovima koji će vas navesti da pomislite kako vam je radnja poznata, ali nemate pojma šta će se desiti na kraju. To je verovatno jer su vaši roditelji gledali taj film kada je izašao, a vi ste se igrali pored – što će uzrokovati da vam neke scene izazovu deja vu.

The Bone Collector

Film u kome glavne uloge igraju Denzel Vašington i Anđelina Džoli, ne može da bude loš. Pogotovo ako im se pridruže Kvin Latifa i Ed O’Nil koga mlađe generacije prepoznaju iz serije “Moderna porodica”, a starije kao legendarnog Ala Bandija iz “Bračnih voda”. Dok zajedno pokušavaju da uhvate serijskog ubicu koji hara Njujorkom, vi ćete biti u neizvesnosti sve do samog kraja.

Primal Fear

Najbolji triler je psihološki triler. Ričard Gir igra advokata koji do samog kraja veruje u nevinost svog mladog klijenta optuženog da je ubio katoličkog nadbiskupa u Čikagu. Optuženog mladića igra Edvard Norton, kome je ovo filmski debi. On sve vreme tvrdi da, iako je bio prisutan, nije počinio zločin. Ukoliko volite trilere koji se odigravaju u sudnici, sigurno će vam se dopasti, pogotovo ako vam otkrijemo da je tužiteljka zadužena za ovaj slučaj bivša ljubav Arona Stamplera, lika kojeg igra Ričard Gir.

Comments