Moderne ili vintidž trpezarije su jednako zastupljene kada je reč o uređenju životnog prostora. Kod modernih trpezarija dominira minimalizam, jasnoća linija i boja. U ovakvom prostoru detalja je malo, a najuočljivija je česta kombinacija stakla i drveta, kao i moderno osvetljenje. Kada se trpezarija uređuje sa ciljem da se u njoj nađu moderni elementi, vodi se računa o tome da bazična boja bude bela,  na zidovima kao i na podu.

Neprevaziđen je drveni trpezarijski sto iznad koga se nalazi luster modernog dizajna. Ukoliko žele da postignu kontrast u enterijeru, dizajneri biraju pod u crnoj ili braon boji, dok zidovi zadržavaju klasičnu belu nijansu. Lako ćete transformisati svoju trpezariju u ovaj stil ukoliko u nju unesete nameštaj modernih linija, a uklonite detalje. Akcenat postignite prirodnim osvetljenjem pod kojim će tokom čitavog dana vaš kutak odisati svežinom.

1m Trpezarija: Modern vs Vintage 2m Trpezarija: Modern vs Vintage Modern dining table sustainable natural wood chrome 582x398 Trpezarija: Modern vs Vintage

Površina krem boje, bledosivi i žućkasti zidovi, čipka u vidu detalja i porcelansko posuđe – sve su to karakteristike vintidž kutka. Drveni komadi u ovakav prostor unose notu tradicije i elegancije. Pastelne nijanse su prisutne kako bi dodale malo nežnosti i glamura.

Pravu umetnost možete postići ukoliko u svoj prostor unesete beli nameštaj čije su ivice išmirglane, pa izgledaju kao prekrivene patinom. Ljubitelji shabby chic-a će u svoju trpezariju uneti lampe sa kristalima, velika zidna ogledala, svilene zavese i obezbediti dovoljno svetlosti.

Iznad trpezarijskog stola postavite veliki kristalni luster, a ukoliko vam životni prostor to dozvoljava, trpezarijski sto postavite u blizini ili ispred kamina. Time će ambijent biti više nego romantičan. Sve drvene površine u vašoj trpezariji treba da se slažu u nijansi i vrsti drveta. Potrudite se da, bez obzira na pravila o uređenju enterijera, uvek u svaki kutak unesete nešto lično i time životni prostor učinite autentičnim.

baroque style dining room oversized fireplace mantel 582x869 Trpezarija: Modern vs Vintage Baby Blue stripes in neutral dining room 582x705 Trpezarija: Modern vs Vintage Baby Blue dining room herringbone hardwood floors 582x491 Trpezarija: Modern vs Vintage

Jovana Katić – Dajte joj pero i hartiju i stvoriće vam modernu bajku. Ulepšaće vam dan neobičnim pričama o večnim modnim klasicima i venčanjima. Svoju kreativnost ispisuje na stranicama svog bloga Juliet’s Pen.

Comments