Modne kombinacije zbog kojih ćeš poželeti da jesen traje tokom cele godine!

WANNABE DIGITAL AWARDS 2018: Počelo glasanje publike za izbor najboljih influensera!

5 stvari koje sam naučila tokom studiranja, a nemaju veze sa fakultetom

16 malih boostera samopouzdanja za dane kada nisi sva svoja

4 stvari koje treba da uradiš za svoju kožu kada imaš 35+

Shaped by passion: Kako da postaneš najbolja u onome što radiš

Ove patike nose apsolutno sve trendseterke!

Otkrivamo: Gde u Beogradu otići na (odlične) kolače?

#WokeUpLikeThis: Kako da tvoja koža BLISTA ceo dan! (Beauty advertorial)

Znamo, menstruacija nije zabavna, ali evo kako da olakšaš sebi “one dane”!

Moderne ili vintidž trpezarije su jednako zastupljene kada je reč o uređenju životnog prostora. Kod modernih trpezarija dominira minimalizam, jasnoća linija i boja. U ovakvom prostoru detalja je malo, a najuočljivija je česta kombinacija stakla i drveta, kao i moderno osvetljenje. Kada se trpezarija uređuje sa ciljem da se u njoj nađu moderni elementi, vodi se računa o tome da bazična boja bude bela,  na zidovima kao i na podu.

Neprevaziđen je drveni trpezarijski sto iznad koga se nalazi luster modernog dizajna. Ukoliko žele da postignu kontrast u enterijeru, dizajneri biraju pod u crnoj ili braon boji, dok zidovi zadržavaju klasičnu belu nijansu. Lako ćete transformisati svoju trpezariju u ovaj stil ukoliko u nju unesete nameštaj modernih linija, a uklonite detalje. Akcenat postignite prirodnim osvetljenjem pod kojim će tokom čitavog dana vaš kutak odisati svežinom.

1m Trpezarija: Modern vs Vintage 2m Trpezarija: Modern vs Vintage Modern dining table sustainable natural wood chrome 582x398 Trpezarija: Modern vs Vintage

Površina krem boje, bledosivi i žućkasti zidovi, čipka u vidu detalja i porcelansko posuđe – sve su to karakteristike vintidž kutka. Drveni komadi u ovakav prostor unose notu tradicije i elegancije. Pastelne nijanse su prisutne kako bi dodale malo nežnosti i glamura.

Pravu umetnost možete postići ukoliko u svoj prostor unesete beli nameštaj čije su ivice išmirglane, pa izgledaju kao prekrivene patinom. Ljubitelji shabby chic-a će u svoju trpezariju uneti lampe sa kristalima, velika zidna ogledala, svilene zavese i obezbediti dovoljno svetlosti.

Iznad trpezarijskog stola postavite veliki kristalni luster, a ukoliko vam životni prostor to dozvoljava, trpezarijski sto postavite u blizini ili ispred kamina. Time će ambijent biti više nego romantičan. Sve drvene površine u vašoj trpezariji treba da se slažu u nijansi i vrsti drveta. Potrudite se da, bez obzira na pravila o uređenju enterijera, uvek u svaki kutak unesete nešto lično i time životni prostor učinite autentičnim.

baroque style dining room oversized fireplace mantel 582x869 Trpezarija: Modern vs Vintage Baby Blue stripes in neutral dining room 582x705 Trpezarija: Modern vs Vintage Baby Blue dining room herringbone hardwood floors 582x491 Trpezarija: Modern vs Vintage
Jovana Katić – Dajte joj pero i hartiju i stvoriće vam modernu bajku. Ulepšaće vam dan neobičnim pričama o večnim modnim klasicima i venčanjima. Svoju kreativnost ispisuje na stranicama svog bloga Juliet’s Pen.

Editors choice