Hot topics

#pričeiznutra: Teme kojih se i žene stide, a ne bi trebalo!

Kako da se našminkaš kada nosiš masku?

7 najpopularnijih modela vereničkog prstenja i burmi u 2020.

#MySkinMyWay: Slavimo lepotu i jedinstvenost tvoje kože! Prijavi se i budi deo našeg beauty advertorijala!

3 razloga zašto je novi Huawei P40 Pro+ pravi izbor za tvoj novi mobilni telefon

Sve što treba da znaš o FOREO LUNA fofo – prvom pametnom beauty uređaju!

3 ideje kako da provedeš odmor u gradu – i ipak dobiješ leto za pamćenje!

Kako da se dobro provedeš ovog leta – čak i ako nigde ne putuješ!

Jutarnji rituali uz koje će ti svaki dan biti dobar dan!

#Staycation? Ovo su naši predlozi kako da provedete najbolje leto ikad!

1/2

Kada ih rodimo, naše bebe postaju centar našeg univerzuma. Naravno da uvek želimo da im je sve savršeno i potaman. Ali mislim da većina majki, a i ja, najiskrenije priznajem, spadam u tu grupu, malo preteruje. Da li su dovoljno pojeli, da ne ogladne prebrzo, da li im je hladno, da li im je vrućina, da ih ne greje sunce, da ne pada na njih kiša… Tema o kojoj ću vam pisati je “goruća”, pa čak i u bukvalnom smislu te reči, u ovo doba godine. Napolju su tropske vrućine. Da li izvoditi bebu, i ako da, kako je obući?

Ukoliko ste čitale neki od mojih prethodnih tekstova, mogle ste da shvatite kako razmišljam kao majka – mi, majke smo uvek u pravu, jer mi poznajemo najbolje svoju decu. Zato ne dozvolite da vam na ulici priđe neka prepametna baka, koja je decu čuvala verovatno pre nekoliko decenija, i pita da li je detetu hladno ili zašto nema šešir? (A ovo su najčešća pitanja!)

trudnoća je dar Trudnoća je dar: Kako da obučete svoje mališane u letnjem periodu? (VIDEO)

Kao što sam rekla, vi kao majke znate najbolje svoju decu. Ali podeliću sa vama kako ih ja oblačim leti… Uvek sam mislila da je najbolje da ih oblačimo kao nas. Ako je nama hladno i njima će biti, i obratno. I ja se vodim tom logikom – decu oblačim kao i sebe. Ako je beba baš mala jedino treba obratiti pažnju na vetar, i zaštititi uši, jer su osetljive. Ali ako je napolju više od 20 stepeni i duva vetar, meni je glupo da stavljam bebi kapu, a šešir ne štiti uši, i trudim se da navučem tendu na kolicima. Moja beba sada ima četiri meseca, i baš joj smeta vrućina. Čak i ako je sunce malo ogreje, odmah se buni. Kupila sam desetak pamučnih, laganih bodića sa bretelama i to joj oblačim svakoga dana. Ali stopalca su joj uvek hladna (a to je na mene) i oblačim joj tanke čarapice bez obzira na temperaturu. Ali inače praktikujem da nosim veliku torbu sa stvarima sa sobom. Nikad se ne zna kada će nešto zatrebati. U njoj nosim uvek: šešir ili kapu, rezervni bodić (jer se mnogo znoji), helanke i duks ukoliko odjednom bude hladnije, veliku maramu da zaklonim kolica ili da je pokrijem, ili da pokrijem sebe kad je dojim, kao i tanji pokrivač za nju. Majka mora da bude spremna – uvek!

Editors choice