Ali, nisam završila priču o žena- baki koja mi je, sigurno iz najbolje namere, onako preplašena, udelila emotivni savet. Da se takva situacija desila dok sam šetala prvo ili drugo dete, verovatno bih joj prećutala, možda se i vratila kući. Ali sada sam (najljubaznijim glasom) odgovorila: “Gospođo, ništa se ne sekirajte, ovo mi je treće dete, i savšeno znam šta radim!”. Izgleda da je moj umirujući ton delovao i na nju, pa mi se izvinila.

Zašto sam vam ovo ispričala? Pisalo mi je nekoliko mladih majki. Žale se na svoje svekrve, majke, i traže savet. Kažu, ne mogu da se izbore. A želele bi da vaspitavaju decu na svoj način. Odgovorila sam svima, i pokušala da ih ohrabrim. Jer, ako su same uspele da iznesu trudnoću, i same da rode svoju decu, sigurno su dovoljno zrele i pametne da ih i vaspitavaju. Da znaju kada treba staviti kapicu bebi, kada joj se spava, a kada je samo nervozna.

Ali ovakve situacije su svakodnevica svake mame. Svaka od nas je nešto slično doživela bar desetak puta. Ne dajte se! Morate da se izborite, i sa najdobronamernijim savetima. Zaista verujem da svaka majka najbolje poznaje svoju bebu, i zna šta treba. I nemojte se nervirati, budite raspoložene i nasmejane. I sa stavom! Samo pomislite- ako ste ih rodile, možete da se izborite sa savetima sa kojima se ne slažete sigurno! Budite fine, i čvrstog stava! Samo napred! Verujte u sebe, jer sada više niste same na ovom svetu! Imate u svojim životima ta mala savršena stvorenja, kojima trebaju jake i pametne majke!

Zapratite svoj omiljeni magazin na YoutubeuInstagramuFacebookuTwitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu.

Izvor fotografija: www.pinterest.com

Marija Veljković

Comments