5 načina kako da boostuješ svoju BFF da ima više samopouzdanja

Mali saveti kako da tvoja koža duže ostane sjajna i mladolika

Converse u novoj kampanji poziva žene da redefinišu reč “žena”

Pitali smo nutricionistu: Sve što nisi znala o ishrani kada treniraš

#SheRuns21k: Iskreni osvrt na prvi trening devojke koja je do sada trčala samo za autobusom – ponekad!

Novi gradovi čekaju na tebe! Evo gde sve možeš jednostavno da otputuješ ovog proleća!

7 razloga zašto se Sejšeli nalaze na svačijoj “bucket” listi

Destinacija koju moraš da posetiš ukoliko tvoje srce čezne za avanturom života!

6 makeup proizvoda koji se moraju naći u tvom neseseru!

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Prema istraživanju objavljenom na sajtu novina “The Daily Telegraph”, pesma grupe R.E.M. “Everybody Hurts” izglasana je za najdepresivniju pesmu svih vremena. Odmah za njom idu partibrejkeri Elton Džon (Elton John) i članovi sastava Mike + Mechanics sa numerama “Candle in the Wind” i “The Living Years”.

EH1 Tužna pesma na sto načina

"When your day is long, and the night, the night is yours alone..."

Rezultati sprovedenog istraživanja dokazuju da su muškarci skoro pa podjednako ranjivi na tekstove pesama koje se ne završavaju hepiendom. Slušajući tužnu pesmu, sedam od ukupno deset muškaraca je zaplakalo, dok je kod žena rezultat očekivano drugačiji sa “rasplakanih” devedeset odsto. Nešto više od osamdeset odsto muškaraca koji su slabi na muziku imaju između osamnaest i dvadeset četiri godine.

Na pitanje u kojim prilikama se najšešće gubi kontorola nad uticajem muzike, kao odgovor najčešće je navedena kućna atmosfera. Međutim, ispostavilo se da su za suze izazvane pesmama podjednako krivi i članovi orkestra na venčanjima. Pretpostavku da je poslednji odgovor stopostotno ženski poništiće podatak da je dvadeset odsto muškaraca reklo da su nekada na svadbi, zbog pesme, pustili suzu.

Na listi depresivnih pesama našli su se i Bitlsi sa besmrtnim hitom “Yesterday”, kao i irska pevačica Šinejd O’Konor (Sinead O’Connor) sa numerom koju je od Prinsa (Prince) dobila na poklon, “Nothing Compares 2 U”. Pesma grupe Joy Division “Love Will Tear Us Apart”, objavljena nešto malo pre samoubistva frontmena takođe se našla na listi “nesrećnih” pesama. Časopis “NME”, koji je slično novinama “The Daily Telegraph” objavio spisak pesama na istu temu, depresivnom smatra i numeru pevačice Robyn “Dancing on My Own”.

Poslušajte jednu od najlepših tužnih pesama koja, uprkos tome što ju je obradilo nebrojeno mnogo izvođača, nikada neće dosaditi i ostaviti nas ravnodušnim.


Iris Zavargo je diplomirana novinarka, u najavi master komunikologije. Mađarski divani mnogo bolje od Balaševića, ali nije ni nalik svađalici iz pesme “Sin jedinac”. Svoj život zamislila je u ritmu muzike i zato uči da bude DJ, trudi se da ne zaboravi kako se svira klavir, trenira džez balet i s ljubavlju će pisati o ljudima zbog kojih smatra da najbolju stranu naše stvarnosti čine note.

Editors choice