Bez sumnje, novogodišnji praznici jesu najlepše, ali istovremeno i najstresnije doba godine. Pre svega, nekako već krajem novembra krene pretpraznični haos. Znate već, čini se kao da se broj ljudi na trotoarima udvostruči, ulice postanu zakrčenije, nemoguće je naći parking mesto u šoping centrima, a sam šoping predstavlja noćnu moru, jer je “samo ući i izaći” iz radnje, nemoguća misija.

Ali hej, pokloni se moraju kupiti. Kao i neki novi autfit ili šminka za najluđu noć. Naravno, neki će reći da su praznici zapravo vreme za porodicu i prijatelje, i da slažem se da je tako, ali ja zapravo volim da obradujem one najmilije nekom sitnicom.

Kako te i ova praznična sezona ne bi oborila s nogu, ovo su moji trikovi uz pomoć kojih lakše preživljavam novogodišnji šoping i na kraju uvek izaberem najbolje poklone za svoje najmilije!

praznicni soping 1 Tvoj mini vodič za uspešno preživljavanje prazničnog šopinga

Napravi spisak

Organizacija je ključ. Dakle, prvo razmisli kome sve želiš da kupiš poklon, a zatim šta bi mogla da im pokloniš. Pinterest je naravno, prepun dobih ideja. Kada budeš imala jasniju sliku i budžet, odredi dan kada ćeš moći da se posvetiš obilaženju prodavnica. Usputno svraćanje do radnji je “zabranjeno”. Izgubićeš vreme na parking i u gužvi, a ništa konkretno nećeš završiti. Dakle, pomiri se sa činjenicom da će ti jedno prepodne otići na kupovinu poklona.

Izbegni gužve

Radnje se otvaraju u 10 časova? Ti si u šoping centru u 9.30 i piješ prvu jutarnju kafu u DonCafe kafeu koji je svakog dana otvoren baš od tada! Zgodno zar ne? Već u 10.05, ne samo da ćeš biti puna energije da obilaziš prodavnice, već ćeš se i iznenaditi koliko su tada manje gužve! Dok se drugi šoperi okupe, ti ćeš već obići pola prodavnica sa gore navedenog spiska i lako ćeš moći da se vratiš i kuiš ono što želiš!

Comments