Skidanje šminke je procedura koju svaka žena koja koristi ma koji proizvod, mora da praktikuje svakodnevno, ako ne ranije, onda pre odlaska na spavanje. Upravo je ona ključ lepog i mladolikog izgleda kože duže vreme, pa je izuzetno značajno na šminku skinete potpuno i precizno. Međutim, mnoge od nas prave neke kardinalne greške koje ih mogu “koštati” umornog i ispijenog izgleda njihove kože. Evo o kojim je to greškama reč.

skidanje sminke greske 1 U čemu najčešće grešiš kada skidaš šminku

Uopšte ne skidate šminku. Prva i osnovna greška koju žene često prave je ta da legnu da spavaju sa šminkom na licu. Reč je o zaista kardinalnoj greški žena, jer one tako na svom licu zadržavaju bakterije i znoj tokom noći, zbog čega i dolazi do pojave različitih nedostataka na koži. Zato, da biste izbegli dehidrataciju kože lica i neželjene tragove, uvek skidajte šminku pre spavanja, čak i kada vam se oči sklapaju.

Koristite maramice za skidanje šminke, a ne operete lice nakon toga. Još jedna greška koju većina žena pravi, najčešće u trenucima prevelikog umora. Zato nikada ne koristite samo maramice za skidanje šminke, već uvek nakon što njima skinete šminku, operite lice, jer ćete samo tako skinuti svu prljavštinu. Ukoliko ste baš mnogo umorne, umesto vode vam može pomoći neki tonik za čišćenje lica.

Comments