Ako uzmemo u obzir to koliko je tekstova, saveta, tutorijala i ko zna čega još napisano i snimljeno o šminkanju, činjenica da i dalje ne znamo kako treba da se šminkamo prilično je nepojmljiva. Pa ipak, da, ja i dalje ne znam da stavim ajlajner, mrzim puder i malo-malo pa menjam svoju beauty rutinu kako bih isprobala nove stvari što dovodi do zaključka da ne znam baš ni da se negujem. O da, ja i te kako pravim greške koje me, makar za sad, skupo ne koštaju. A još koliko će to blagostanje trajati – neka bude tema nekog narednog druženja.

Uglavnom, ako pitamo stručnjake za bilo šta, lako će ispasti da mi zapravo ništa i ne znamo da radimo i da u svemu grešimo, ali tako ti je to kad pričaš sa nekim ko je pro. No, na nama je da stalno radimo na sebi i napredujemo, u onim oblastima koje nas interesuju, a ako je to makeup – ostani sa nama do kraja teksta!

Ne koristimo kremu za oko očiju pre korektora

Makeup artisti se “kunu” u ovo pravilo koje zaista ima smisla kada malo bolje razmislimo. Ukoliko pre nanošenja korektora na predeo oko očiju naneseš odgovarajuću kremu, korektor će biti mnogo postojaniji, izgledaće bolje i svežije i tokom celog dana nećeš morati da razmišljaš o tome da li je šminka na svom mestu. Možda zvuči šašavo, ali isprobaj, pa onda sudi.

Ne koristimo seting puder

Bez obzira na tvoj tip kože, ukoliko ti se T zona masti i brzo prosijava ispod šminke, seting puder je za tebe must! Centar čela, predeo ispod očiju, nos i brada su mesta koja treba da matiraš, ne samo da bi sprečila neželjeni odsjaj, već i da bi sačuvala svoj makeup tokom celog dana. To što setuješ puder ne znači da će ti lice izgledati previše mat i suvo – obrazi i jagodice su tu da celokupnom izgledu dodaju malo prirodnog, svežeg i prelepog sjaja, zahvaljujući hajlajteru, bronzeru i rumenilu.

Comments