Suva, masna, dehidrirana ili osetljiva koža? Ovo će biti tvoj novi najbolji #SKINCARE prijatelj!

Šta žene u tridesetim rade bolje od žena u dvadesetim?

Ovako to rade influenserke: Ovu beauty rutinu za negu kože lica moraš i ti da probaš!

Otkrivamo: Najinstagramičniji restoran u Beogradu

Koji PINK koktel treba da postane tvoje zaštitno piće? Reši KVIZ i saznaj!

Zašto vitamin C u službi lepe i negovane kože nikada neće izaći iz mode?

Laki načini da “one dane” učiniš manje stresnim i napornim

Radiš kao freelancer? Pronašli smo mesto koje će postati tvoja nova omiljena dnevna “kancelarija”!

Bobbi Brown u Srbiji: Pogledaj KO je sve bio na promociji čuvenog makeup brenda!

Ovo su OSOBINE muškarca sa kojim će SVE biti moguće!

Ne znam otkud ta izjava da muškarci ne plaču. Nego šta rade? Zar svoju snagu muškarac treba da dokazuje time što će savladati sopstvene suze? Nemoj samo neko da mi priča da su tipovi koji plaču pi*ke.

Svakom od nas živih ponekad osećanja toliko nabujaju, da moraju da izađu napolje. Dešava se to čak i muškarcima. Suze su verovatno najbolji dokaz nečije emocionalne sposobnosti. Dakle, ne dolazi u obzir tvrdnja da muškarci ne plaču. Stvar je u tome da postoje jedni koji to kriju i foliraju se da su sazdani od žilavog mesa i hladne krvi; i drugi, koji imaju dovoljno hrabrosti da ne kriju da nekad i oni umeju da zaplaču.

Pravi muškarci se ne stide svojih suza U društvu sa Ninom: Pravi muškarci plaču

Pravi muškarci se ne stide svojih suza

Ovi prvi u detinjstvu su vaspitavani rečenicom: “Ne plači, budi muško.” Skapirali su zato da je plakanje za devojčice, a da pravo muško mora da bude terminator. Nikad neće priznati da su plakali, a kad ih zateknu da to čine, tvrdiće da su im deca muvina uletela u oči. Neki čak možda veruju da će im otpasti ku*ac ako ne budu mogli da spreče sebe da zaplaču. Kako god bilo, muškarci koji tvrde da nikad ne plaču su ili lažovi ili su ozbiljno emocionalno oštećeni.

To što će muškarac sebi dozvoliti da se isplače nije njegova slabost. Pravi znak slabosti je to što će pokušati da porekne jednu tako neporecivu i prirodnu potrebu svakog normalnog bića. Pravi muškarac se ne stidi sebe. Ne pokušava da se uklopi u neke glupe “mačo” stereotipe. Pravi muškarac plače kada za tim ima potrebu. Naravno, ne rida i ne jauče poput profesionalne narikače. Pravi muškarac plače tiho, ćuti i pušta da mu suze teku niz lice. Kad to obavi, umije se i spreman je za novu borbu. Suze su iz njega izbacile onaj opterećujući višak osećanja i on je ponovo jak, a možda je i nešto jači nego što je bio pre.

Meni je čak simpatično da vidim muškarca kako pušta suzu dirnut scenom iz filma, na primer. Kad pokaže da ume da zaplače, on time u isto vreme pokazuje i da ume da voli, da ume i da mrzi, da bude besan, srećan, ogorčen, ljutit, tužan, jednostavno, pokazuje da ume emotivno da reaguje, da je zdrav i normalan. A time što neće kriti da je plakao dokazuje i svoju hrabrost i čvrstinu. Pravi muškarac se ne stidi svojih suza.

Prethodne tekstove iz serijala “U društvu sa Ninom” možete pročitati ovde


Nina ima previše godina da bi bila devojka, ali premalo da bi bila žena, zato sebe smatra damom u najlepšim godinama. Psuje, grebe, namiguje, pravi se fina – prilagođava se svakoj situaciji. Veruje da je bolje nemati ništa, nego imati bilo šta.

Editors choice