Ljubav i seks su dve različite stvari. Mogu da idu u kompletu, a mogu i odvojeno. Možda ljubav bez seksa u praksi preživljava malo teže, ali zato seks bez ljubavi funkcioniše sasvim fino. Neki čak tvrde da im je taj “bezljubavni” seks bolji. Kažu kako više uživaju kada u svemu tome nema nekih ozbiljnih emocija i kada ne pokušavaju da “vode” ljubav, već samo hoće da se životinjski otkinu od jebanja. Tada nemaju potrebu da štede ni sebe ni partnera, ne moraju da skrivaju svoje perverzne porive, jednostavno se osećaju slobodnije. Seks bez ljubavi je kao fudbalska utakmica bez sudije – možeš da krljaš, napadaš, primaš, da radiš šta god ti padne na pamet – nema prekršaja. Bezljubavni seks je najbolji primer anarhije na delu.

Sa druge strane, seks iz ljubavi je kao neka “trojka”. Misionarska poza je najpoželjnija (takozvani ljubavni sendvič) – ona dole, on gore, a između njih njihova ljubav. I onda moraju da paze šta rade, da ne đipaju previše i ne učine kakvu gadost koja bi ukaljala njihova uzvišena osećanja. Ceo taj sveti čin ljubavovođenja mora da bude obavljen na pristojan način, i po mogućstvu da nalikuje sceni iz bajke, a ne iz porno filma. Doduše, sad kad spomenuh bajke, ja ne znam ni da li prinčevi i princeze u bajkama uopšte rade takve stvari. Ne sećam se da sam negde pročitala rečenicu tipa: “Živeli su dugo i srećno, i tucali su se žestoko sve dok im nisu utrnule noge…”.

Seks i ljubav šta hoće on od nje U društvu sa Ninom: Seks i ljubav, trice i ku*čine!

Seks i ljubav - šta hoće on od nje

Razmišljala sam malo o tome, i primetila da su “ljubav” i “seks” reči različitog roda. “Ta” ljubav je više ženska stvar, jer asocira na sve lepo, nežno i bajkovito – na Bambija, kuću od kolača i čokolade, divan letnji dan, decu i tako to. Drugim rečima, ljubav asocira na sve ono što se može naći u skoro svakoj ženskoj glavi. Jake i iskrene emocije su ono što najbolje može zadovoljiti svaku ženu. One više vole seks iz ljubavi, jer takav seks ima neku svrhu – proizvodi neke nove emocije, jača stare, doprinosi razvijanju ljubavi.

“Taj” seks više asocira na neke konkretnije stvari – na otključavanje vrata, na mašinu za šivenje, čačkanje nosa, rudara u rudniku i slično. Seks podrazumeva fizički rad i spretnost u rukovanju alatom, i zato je valjda prirodnije da više zaokuplja pažnju muškaraca. Njima emocije nisu dovoljne, one ih samo stavljaju u pogon i čine ih spremnim za dejstvovanje i akciju. Oni žele da rade, a ne da maštaju. Njima je ljubav više kao neka čarobna reč koja će im obezbediti da imaju seks. Uglavnom se stide i da pomisle na neku emotivnost, jer je to stvar za žene, za nežniji pol.

Ne znam zašto mi je sve ovo palo na pamet baš sada, dok prekopavam po kartonskoj kutiji punoj uspomena i požutelih pisama dvoje staraca kojima sve te teorije o ljubavi i seksu nikada u životu nisu bile važne. Možda su sve one pogrešne, a možda o tome ne treba ni razmišljati.

Prethodne tekstove iz serijala “U društvu sa Ninom” možete pročitati ovde


Nina ima previše godina da bi bila devojka, ali premalo da bi bila žena, zato sebe smatra damom u najlepšim godinama. Psuje, grebe, namiguje, pravi se fina – prilagođava se svakoj situaciji. Veruje da je bolje nemati ništa, nego imati bilo šta.

Comments