Ljudi lažu sve vreme. Neki lažu manje, neki više, neki kako bi izbegli raspravu sa osobama do kojih im je stalo, dok neki lažu baš da bi iznervirali ljude koji im se ne dopadaju. Međutim, najevidentnija podela među lažovima je na dobre i loše, a oni se razlikuju po tome da li ih je lako uhvatiti u laži ili ne. Međutim, kako da prepoznate kada vas neko laže?

Kada vas neko laže, neće vas gledati u oči u većini slučajeva. Gledaće u pod ili negde sa strane, ali nikako vama pravo u oči. Međutim, ima onih koji će s druge strane baš neprirodno zuriti u vas, kako bi vam kao dokazali da su iskreni. Sve u svemu, prepoznaćete da se neprirodno ponašaju.

Naglašavaće da nije istina to što kažete ili će vas pitati odakle vam ta informacija, te kako ste to saznali. Biće veoma ekspresivni u iskazivaju svog čuđenja.

Čudan govor tela pokazaće vam da vas neko laže. Pucketanje prstima, cupkanje, nervozno lupkanje i slični pokreti odaju da vas neko laže.

ways to recognize liars U laži su kratke noge: Prepoznaj lažova!

Lažovi će mnogo pričati i opisivati navodnu tvrdnju u koju žele da vas ubede, jer misle da ćete pre posumnjati u nešto, ukoliko vam oni opišu sve detalje. Međutim često se zapetljaju i učine priču neverovatnom, tako da lako shvatite da ne govore istinu.

Onaj ko laže zauzeće previše odbrambeni stav. Počeće da se ljuti i insistiraće na tome kako ga vi vređate tim navodima i optužbama.

Comments