Mlada rediteljka Sanja Bestić hrabro je uzela temu kojom se nijedan reditelj u Njujorku nije bavio. Prvi put, kao svetsku premijeru predstavila je kontroverzan komad inspirisan istorijskim ličnostima koje i pedeset godina nakon smrti intrigiraju, inspirišu i na svetskom nivou bude znatiželju kod ljudi. Šta se zapravo desilo u ljubavnom trouglu najpoznatijeg predsedničkog para Amerike Dž.F. Kenedija i njegove supruge Džeki Kenedi i mlade filmske zvezde i starlete Merilin Monro.

sanjaBestic premijera U Njujorku održana premijera predstave Džeki i Merilin u režiji Sanje Bestić

Sanja Bestić na premijeri

Na Tajms Skveru, 42. ulici, srcu pozorišnog distrikta, pozorište “Row” bilo je popunjeno do poslednjeg mesta. U publici su se pored velike podrške kolega iz Srbije i stare Jugoslavije našle i kolege iz Njujorka, koji su Sanji poželeli sreću pre početka predstave.

Pored Žarka Lauševića, glumačke legende, i Zorana Amara, filmskog reditelja, Sanju je podržala i Mirjana Živković, generalni konzul Republike  Srbije u Njujorku, modni fotografi koji grade svoju karijeru u Velikoj Jabuci, Marko Krunić i Srđan Kalinić, kao i proslavljeni srpski kompozitor Miloš Raičković.

U bekstejdžu ekipi predstave sreću je poželeo Đani Ruso, zvezda legendarnog filma “Kum”, kao i Den Grimaldi, zvevzda TV serije “Sopranovi”, koji je bio Sanjin profesor na prestižnoj školi “Le Strazberg”. U publici se našla i komičarka Vanda Sajks, kao i Zakari Kvinto koji je kroz predstavu upoznao Teslu i nastavio da prati Sanjin rad.

Djani Ruso film Kumpodrska iza scene za premijeru Dzeki i Merlin U Njujorku održana premijera predstave Džeki i Merilin u režiji Sanje Bestić

Đani Ruso

Zainteresovana da vidi kontroverznu priču o čuvenom trouglu, premijeri je prisustvovala i čuvena Dr Rut poznatija kao “seks lejdi”, televizijska zvezda i seks psiholog koja i dalje, u svojim poznim godinama, vodi emisiju gde razbija sve tabue u vezi sa seksom.

Na veliko iznenađenje publike Džeki Kenedi (Lorejn Faris) masturbirala je na sceni, Merilin (Lela Sati) se borila za ljubav do smrti, a čuveni predsednik (Aron Matajas) bežao od problema koje je rešavao njegov brat Bobi. Emociju je podržala originalna muzika Aleksandre Kovač i Romana Gorseka, koja je publiku dovela do suza.

Bestic premijera U Njujorku održana premijera predstave Džeki i Merilin u režiji Sanje Bestić

Koliko je Kenedi porodica zaista prokleta i zbog čega su se nesreća za nesrećom događale i zavijale porodicu u crno, koliko je Džeki bila srećna u svom “perfektnom” braku i zašto je žena koja je verovala u “ono nešto” nađena mrtva nakon pedeset poziva u danu Beloj kući, njujorška publika ima priliku da vidi svako veče na daskama koje život znače na Tajms Skveru u pozorištu “Row”.

Comments