Fashion vintage stil uz koji ćeš biti prepoznatljiva na maturskoj večeri

Jelena Gavrilović o modi, trendovima i stilu: “Patike su postale moj novi modni fetiš!” (INTERVJU)

Kako da 40-te budu nove 20-te: Ako još uvek ne koristiš ovaj sastojak u nezi kože lica, bilo bi dobro da počneš!

Šta oni koji ispunjavaju život zelenom bojom rade bolje od ostalih?

Zašto je serija Sluškinjina priča toliko relevantna danas i kako pomaže ženama da se (iz)bore za svoja prava

Da li možemo spasiti planetu Zemlju?

Tri sporty chic načina da nosiš patike ovog proleća kao Nina Seničar

Fenomen veštačke inteligencije ili zašto smo zapravo fascinirani serijom Zapadni svet

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

U Njujorku održana premijera predstave “Džeki i Merilin” u režiji Sanje Bestić

U Njujorku održana premijera predstave “Džeki i Merilin” u režiji Sanje Bestić

Mlada rediteljka Sanja Bestić hrabro je uzela temu kojom se nijedan reditelj u Njujorku nije bavio. Prvi put, kao svetsku premijeru predstavila je kontroverzan komad inspirisan istorijskim ličnostima koje i pedeset godina nakon smrti intrigiraju, inspirišu i na svetskom nivou bude znatiželju kod ljudi. Šta se zapravo desilo u ljubavnom trouglu najpoznatijeg predsedničkog para Amerike Dž.F. Kenedija i njegove supruge Džeki Kenedi i mlade filmske zvezde i starlete Merilin Monro.

sanjaBestic premijera U Njujorku održana premijera predstave Džeki i Merilin u režiji Sanje Bestić

Sanja Bestić na premijeri

Na Tajms Skveru, 42. ulici, srcu pozorišnog distrikta, pozorište “Row” bilo je popunjeno do poslednjeg mesta. U publici su se pored velike podrške kolega iz Srbije i stare Jugoslavije našle i kolege iz Njujorka, koji su Sanji poželeli sreću pre početka predstave.

Pored Žarka Lauševića, glumačke legende, i Zorana Amara, filmskog reditelja, Sanju je podržala i Mirjana Živković, generalni konzul Republike  Srbije u Njujorku, modni fotografi koji grade svoju karijeru u Velikoj Jabuci, Marko Krunić i Srđan Kalinić, kao i proslavljeni srpski kompozitor Miloš Raičković.

U bekstejdžu ekipi predstave sreću je poželeo Đani Ruso, zvezda legendarnog filma “Kum”, kao i Den Grimaldi, zvevzda TV serije “Sopranovi”, koji je bio Sanjin profesor na prestižnoj školi “Le Strazberg”. U publici se našla i komičarka Vanda Sajks, kao i Zakari Kvinto koji je kroz predstavu upoznao Teslu i nastavio da prati Sanjin rad.

Djani Ruso film Kumpodrska iza scene za premijeru Dzeki i Merlin U Njujorku održana premijera predstave Džeki i Merilin u režiji Sanje Bestić

Đani Ruso

Zainteresovana da vidi kontroverznu priču o čuvenom trouglu, premijeri je prisustvovala i čuvena Dr Rut poznatija kao “seks lejdi”, televizijska zvezda i seks psiholog koja i dalje, u svojim poznim godinama, vodi emisiju gde razbija sve tabue u vezi sa seksom.

Na veliko iznenađenje publike Džeki Kenedi (Lorejn Faris) masturbirala je na sceni, Merilin (Lela Sati) se borila za ljubav do smrti, a čuveni predsednik (Aron Matajas) bežao od problema koje je rešavao njegov brat Bobi. Emociju je podržala originalna muzika Aleksandre Kovač i Romana Gorseka, koja je publiku dovela do suza.

Bestic premijera U Njujorku održana premijera predstave Džeki i Merilin u režiji Sanje Bestić

Koliko je Kenedi porodica zaista prokleta i zbog čega su se nesreća za nesrećom događale i zavijale porodicu u crno, koliko je Džeki bila srećna u svom “perfektnom” braku i zašto je žena koja je verovala u “ono nešto” nađena mrtva nakon pedeset poziva u danu Beloj kući, njujorška publika ima priliku da vidi svako veče na daskama koje život znače na Tajms Skveru u pozorištu “Row”.

Editors choice