Da li ste primetili da je postalo nekako moderno da se snimaju i fotografišu ljudi koji su neobični i nesvakidašnje se ponašaju? Kada se takav sadržaj objavi, uglavnom su propraćeni gomilom komentara u kojima se dotična osoba ismeva.

Postoji mala šansa da ćete biti snimljeni bez vašeg odobrenja i da će to postati viralno. Dakle, šta god neobično da uradite – igrate potpuno van ritma u klubu, obučete se ekscentrično, vičete na nekog, imate nervni slom, plačete, zaspite u čudnoj pozi u javnom prevozu… sve to neko može da snimi i okači na internet. Srećom, na internetu već ima previše sadržaja, pa retko šta postane toliko viralno da obiđe čitav svet. Ali, opet, tako nešto se dešava i toj osobi se smeje čitav svet; ona čita sve te negativne komentare.

Moram da primetim da smo svi nekako uštogljeni i da tako lako osuđujemo ljude i njihova ponašanja. I to je još lakše uraditi na internetu, komentarisati osobu koja se nalazi na drugoj strani sveta. A lako je komentarisati i osobu koju ne poznajete i prvi put vidite na ulici. Sve što i najmanje odskače od norme biva dočekano na nož, komentariše se i ismeva. A umesto toga možemo samo da gledamo svoja posla. 

Neki dečko je obukao mrežaste čarape i našminkao se i našao hrabrost da tako prošeta ulicom. Pa šta, neka šeta, lep je dan za šetanje mrežastih čarapa. Pa, šta ako se devojka rasplakala u prevozu, ko zna šta joj se dešava, pa šta ako je neki dečko prišao devojci sa cvećem i bio odbijen. Zašto to mora biti predmet podsmeha? Prođite ulicom, nastavite sa svojim životom, skrolujte na sledeći snimak na internetu, nemojte tome posvećivati pažnju. Zašto? Zato što nije bitno.

Comments