Zamisli sledeću situaciju: Putovanje u neku daleku zemlju, gde te čeka spavanje pod zvezdama, istraživanje prašnjavih staza kojima su samo oni najneustrašiviji prošli i gde je, možeš li da zamisliš – telefonski signal povremen, a Internet misaona imenica?!

Čitajući gorenavedeno, u tebi je mogla da se probudi jedna od dve emocije: Ili ti je od same pomisli da kažeš “Da” takvoj avanturi, ustreptalo telo, a želja da kreneš odmah postala još jača, ili ti je ovakva ideja, iako intrigantna, krajnje zastrašujuća.

Koliko god da nas strah, s vremena na vreme, može “ukočiti”, moramo dozvoliti sebi da nam se avantura dogodi i da joj se prepustimo. Istraživanje nepoznatog i život punim plućima nije koristan samo da bismo stekli nova iskustva. Kada dozvolimo sebi da se “pustimo” i postanemo “dete” puke okolnosti i kada presečemo vezu sa onim na šta smo navikli i što uvek držimo pod kontrolom, istinski dolazimo u dodir sa svojim mislima, telom i duhom.

Ovakve avanture služe da, u neku ruku, pročistimo dušu i osetimo se istinski živim.

Ali evo gde stvari postaju zanimljive.

Zapravo, uopšte ne moramo spakovati kofere i otputovati u zemlju trećeg sveta da bismo doživeli ovakvo iskustvo. Prava avantura nema veze sa komplikovanošću, već sa spremnošču da izađemo iz granica našeg “normalnog”.

Sa najboljom prijateljicom, recimo, se možeš prijaviti za kurs pripremanja sushija ili isprobati nešto novo poput free climbing-a. Ili spakovati šator i sa svojom jačom polovinom, kolima otići do kanjona reke Uvac – odatle se fantastično vidi zvezdano nebo!

Stvar je u tome da treba živeti u trenutku. Ako kažemo “Ne” avanturi, nikad nećemo znati šta smo propustili, nikad nećemo znati koja vrata su mogla da nam se otvore i gde je život mogao da nas odvede, da smo jednostavno odlučili da prigrlimo ideju novog i nepoznatog.

Najbolje uspomene i iskustva nastaju kada se prepustimo; kada nismo sasvim sigurni šta nas čeka tamo gde smo se uputili.

Zato kreni u susret avaturi, jer samo tako nikada nećeš…

…biti opsednuta pitanjem “Šta bi bilo, kad bi bilo?”

Jedno od najvećih “muka” u životu jeste kada nas progoni pitanje “Šta bi bilo da sam…”. Šta da sam otputovala u Australiju i prihvatila da tamo radim godinu dana? Šta da sam ipak probala taj kurs ronjenja na letovanju? Šta da sam ipak otišla na taj koncert?

Ne postoji osoba na planeti kojoj ovo nije poznato. Ako dozvolimo sebi da ne živimo pod “staklenim zvonom”, nikad više nećemo morati da se zapitamo kako bi neko iskustvo promenilo naš život.

ispustiti mogućnost da naučiš nešto o sebi

Kroz nova iskustva najbolje upoznajemo sebe i otkrivamo za šta smo zapravo sve sposobni.

Savršeno je vreme da testiramo svoje granice jer granica nema! Mogućnosti su beskrajne, a lekcije su neprocenjive.

ostati “žrtva” svoje zone komfora

Gde ima avanture, ima i života. Pomeranjem granica svoga komfora, otkrivamo da se najnepredvidivije stvari događaju onda kada ih najmanje očekujemo. Tada rastemo i živimo punim plućima.

…živeti dosadnim životom i plašiti se da si nešto propustila

Jedno je sigurno, kakvoj god da se avanturi prepustimo, iz nje ćemo izaći sa sjajnom pričom. Čak i da ne bude sve kako samo zamislili; čak iako nam se neko iskustvo ne svidi, bićemo bogatiji za to iskustvo. Niko ne želi da bude sa dosadnom osobom.

Avantura ima moć da osnaži naš duh na načine koji suštinski mogu promeniti naš pogled na svet. Zato što smo se usudili da probamo, da pomerimo naše granice, da dišemo punim plućima.

Jer, zašto da ne?

Zato kreni i pronađi svoju sledeću avanturu. Oslobodi svoju dušu. Jedino što te u tome može sprečiti, jesi ti sama.

A ako i ti osećaš zov avanture, onda će joj novi OPEL Grandland X spremno izaći u susret. Ovaj nesvakidašnji SUV automobil privlači pažnju oštrim linijama, smelom siluetom i sportskim izgledom. Neustrašiv spolja, a konforan iznutra, spreman je za nepredvidive terene, a istovremeno rafiniran vrhunskim materijalima, amorfnih oblika i izuzetne prilagodljivosti enterijera. Novi Grandland X je jedina zona komfora u kojoj ti je dozvoljeno da ostaneš kada kreneš u susret avanturi.

Comments