Ako ste dobro upamtili “Septembarski ispitni rok” i priču o krznenom glamuru, nastavljamo spremanje gradiva za aktuelnu sezonu.

Mnogi su ga najavljivali od ranog proljeća, a njegov lik je već ispunio stranice modnog magazina. Nedavno je stigao i u radnje, na vješalice. Krajnje je vrijeme da se isproba – ko, šta!? Kaput u mekim bojama!

Slika 16 U susret hladnim danima, a u zagrljaj kaputima!

Novembarski dan maskiran u proljećni: Emporio Armani, Victoria Beckham, Cédric Charlier, Acne

Zdravi stilovi života predlažu ograničenu konzumaciju slatkiša, ali ako se Moda pita!? Dileme nema! Nova faza zove se candy opuštanje. Svijetli kolor slio se u jedan trend koji kaže da iako jarko sunce odlazi, pink kaput opasno zrači. Skrojili su ga: Carven, Cédric Charlier, Miu Miu, Mulberry, Prada, Simone Rocha… Modne slasti vedrih nijansi su u toplim kaputima. Dizajneri su od A do Š gotovo svi zamiješali svjetleći pastel sa tkaninama, pa su prepoznatljive nebo-plava, ljutić-žuta, puder-roze, lavanda… Po jedan ovakav komad osvježio je brojne kolekcije. Pobjednica je, sasvim očekivano – gospođica Roze!

Slika 22 U susret hladnim danima, a u zagrljaj kaputima!

Suptilno roze po osjetilnosti žene kreira Simone Rocha

Sladoledi, bomboni sa voćnim punjenjem, šećerne vune i slatki sirupi? U maniru proljećnih kolekcija pastel je bio jedan od vodećih izbora. Ipak, osim kišnih, zima broji sunčane i suve dane. Candy kaput u boji omiljenog slatkiša nudi se kao idealno rješenje. Karakteriše ga jednostavnost, blaga narav i damski korak, meke nijanse i čista silueta za eleganciju. On je komotan i svijetao. Njegove boje pravi su vizuelni užitak hladnog zimskog dana. One ne dominiraju isključivo spektrom tonova, već i dimenzijom kaputa. Djevojke su dobile pojačanje u XXL mjerama koje dozvoljavaju da se smaragdnozelena ili akvoplava izraze do kraja. A tu su i prostranstva žute, tirkiz, lila, koje odvode u zagrljaj bezbrižnosti. Za njihovo ostvarenje brinuli su: Carven, Iceberg, Honor, Giambattista Valli, Mugler, Rochas, Roksanda Ilinčić, Stella Mc Cartney

Slika 31 U susret hladnim danima, a u zagrljaj kaputima!

Pastelna idila: Mulberry, Honor, Sonia Rykiel, Roksanda Ilinčić

Koliko materijala… toliko mode! Na lageru nije nedostajalo tekstila. Dizajneri su sa slobodom krojili šta su poželjeli, veličine su pobijedile krizu. A vesele boje pobjeđuju strah od hladnoće!

Slika 41 U susret hladnim danima, a u zagrljaj kaputima!

Sunčano i vedro: Iceberg, Carven, Rochas

Zbrinute podrškom toplih materijala i vedrih niti, candy kaputi postaju favorit kratkodnevnice. Ostavite ih za rijetke prilike. Predlog: Valentin Yudashkin u nježnoplavoj.

Slika 5 U susret hladnim danima, a u zagrljaj kaputima!

Elegantan i šarmantan... Njen pratilac za veče

Sledeća storija PUNK: Ritam mode uz zvuk električne gitare


Jana Radonjić – ime iza bloga estheticsense, vizuelna umjetnica bavi se estetikom i psihologijom (vizuelnih) umjetnosti, kreativnim pisanjem a često se nađe i u ulozi kostimografa i scenografa. Najviše značaja pridaje „oplemenjivanju društva“ kroz različite umjetničke forme.

Comments