Najbolje žene su – najbolje prema sebi. One poštuju i vole sebe i imaju zdrave granice, preko kojih drugima ne dozvoljavaju da pređu. One ne mešaju toleranciju i trpljenje – nisu one nepopustljive, nego smatraju da je svako sposoban da bude vredna i kvalitetna osoba i zato nikome i ne tolerišu gluposti. Učite od njih.

Izgovori

Izvinjenje je prihvatljivo, ali kad u jednom odnosu kod druge strane postoji neprekidan niz izgovora za nešto što radi ili ne radi, to prosto ukazuje na to da ta osoba ima suviše nerešenih problema sa samom sobom. Ako voliš i poštuješ sebe, onda ne tolerišeš izgovore – poželiš svu sreću osobi koja stalno nešto ne može ili mora i ostaviš je da sama rešava svoje probleme, jer je sigurno sposobna za to.

Ispaljivanje

Kad ti neko otkaže sastanak u poslednjem trenutku, to je ispaljivanje isto kao da se nije ni pojavio. Jednom kad ostaneš da “visiš” potpuno spremna i doterana, više ne treba da se nađeš u takvoj situaciji. Odnosno, druga osoba ne treba da dobije priliku da te ponovo u nju dovede.

Poštovanje

To znači da se u odnosima sa ljudima ne toleriše nikakvo nepoštovanje, izazivanje, ponižavanje – ophodiš se prema svima ljubazno i sa poštovanjem i očekuješ da se i oni tako ophode prema tebi. Ko ne ume, nije vredan tvog vremena, ćao.

Kontrola

Niko ne može i ne treba da te kontroliše, ti si pod sopstvenom kontrolom. Svako je zadužen za sebe, svoj život, svoje izbore, svoje ponašanje i osećanja.

Comments