OK, svi smo mislili da će nas “ugly fashion” faza proći, da ćemo je prevazići i da ćemo se najzad vratiti onome što modna industrija smatra pravim vrednostima. Ali – ne! Skrolujući Instagramom i dalje na svakom koraku možeš da vidiš Balenciaga Triple S patike ili povoljnije verzije istih, opuštene mom farmerke ili bucket kape. Ironično, ali ovi komadi i ljudi koji ih nose su tako u “znam da ovo nije kul, ali namerno to radim” fazonu da ne možeš, a da se ne oduševiš njihovim stavom koji hrabro brani ideju da može da bude lepo čak i ono što nije konvencionalno lepo. Što će reći – ukusi su različiti, nekome može da bude lepo ono što je nama ružno, neko možda baš voli objektivno ružne stvari jer su mu kul i drugačije, neko voli da se suprotstavlja svemu što je nametnuto pa tako i modnim trendovima… Uglavnom, “ugly fashion” nije prolazni trend i da, zaista jeste trend koji iz dana u dan ima sve više pobornika.

Možda i dalje sumnjaš, razumem te, ali tu su komadi koji svedoče u korist ove tvrdnje, a mnoge trendseterke, influenserke, pa i ozbiljni modni znalci poručuju da “ugly fashion” ipak može da bude kul. Na neki čudan način ili šta već, ali kul je kul! U tome smo makar svi saglasni.

Tie-dye 

Mislim da sam imala oko 10 godina kada sam nosila tie-dye pantalone u kombinaciji roze i bele. Iako sam sada sama sebi onako slatko smešna, naročito zato što sam trenutno u all-black fazi, tada je to bio trend koje su mnoge moje vršnjakinje sledile iako nismo ni znale šta “trend” tačno znači. Ne znam da li si nostalgična po pitanju ovog trenda, ali eto prilike da obnoviš svoje simpatije prema njemu. Tie-dye je ponovo IN, kombinacije boja mogu da budu razne kao i uvek, ali savet je da u 2018. biraš slim-fit komade umesto nekadašnjih širokih, lepršavih. 

“Brze” naočare

Taman kada smo napokon rekle “zbogom” minijaturnim Matriks naočarima, stigao je novi, još kontroverzniji trend našeg detinjstva – pomalo futurističke, “brze” sportske naočare. OK, mogu da zamislim da ih nose biciklisti dok voze svoje bicikle, ali ne znam nikoga ko bi ih nosio baš svakog dana… Izuzev, možda, Kim Kardašijan! Yay or nay, proceni sama…

Comments