Ok, neke od nas žena zaista ne vole da nose haljine. Jednostavno, za svečane prilike radije bi se sredile na drugačiji način, i obukle ono u čemu se osećaju komfornije i bolje, kao što su možda pantalone i svilena košulja. Ipak, znamo da je većina modnog tržišta orijentisana ka onim ženama koje se prvo “hvataju” za haljine, pa tek onda druge stvari, i da nekada nije nimalo lako niti naći komade, niti osmisliti neobične stajlinge ukoliko niste u fazonu nošenja još jedne haljine u nizu na proslavu koja vam stoji zabeležena u kalendaru. Ali, ne brinite. U nastavku teksta vam zato donosimo čak šest predloga odevnih komada i stajlinga za svečane, a i svakodnevne prilike, čiji centralni motiv konačno nisu haljine. 

Dezenirana bluza, pantalone i štikle

Dezenirana svilena bluza, ili pak bodi, uvek su dobra opcija za elegantne stajlinge. Ovaj tip bluze može biti krojen uz telo ili sa dodatim faltama, peplumom ili puff rukavima – a njegova velika prednost je to što dobro izgleda i uz pantalone, i uz suknje svih dužina. Ipak, naš predlog je da dezeniranu bluzu, bilo floralnu bilo geometrijsku, uklopite uz retro pantalone dubokog struka sa nogavicama koje se blago sužavaju, i elegantne sandale na štiklu. Ali, obratite pažnju na uklapanje boja – pantalone bi svakako trebalo da vam budu jednobojne, ako ih kombinujete uz dezeniranu bluzu koju želite da istaknete.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vanessa Hong (@vanessahong)

Suknja + sako komplet, uz klasičnu majicu

Ukoliko ne volite haljine, ali suknje jesu opcija – ovo je možda najbolji stajling za vas. U stilu Cher iz nekadašnjeg veoma poznatog filma “Clueless” iz devedesetih godina, predlažemo vam da nabavite komplet koji uključuje sako i suknju od istog materijala, koje možete zatim uklopiti uz klasičnu, jednostavnu i elegantnu majicu. Ova odevna kombinacija odlično izgleda uz ženstvene sandale sa niskom i tankom štiklom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rosie HW (@rosiehw)

Oversize sako umesto haljine

Takođe, ako ne želite haljinu, a ne želite ni pantalone, predlažemo vam da umesto haljine obučete veliki sako. Naravno, ispod ovog sakoa, ako ćete se osećati prijatnije, možete nositi neutralni bodi i kratki šorts ili helanke koje se neće videti – a poenta je u tome da na sako ne gledate kao na odevni komad koji je dodatak vašem autfitu, već da shvatite da on jeste vaš autfit. Trend nošenja sakoa umesto haljine popularan je u poslednje vreme, a sigurno ste ga uočili na fotografijama mnogih poznatih blogerki na Instagramu.

Comments