Love ’90s: Pravila oblačenja za urbane devojke

Trikovi kako da “one dane u mesecu” učiniš lakšim!

I dalje koristiš brijač?! Pronašle smo odličnu zamenu koja garantuje glatku kožu mnogo duže!

Tri saveta za postojani tečni puder

Back to classic: Trendi modeli patika koje ćemo voleti u 2019.

U trendu je menjati planetu na bolje! Evo šta TI možeš da učiniš!

Mesto za petak veče! Evo gde da izađeš večeras!

Tajna glatke kože u zimskim mesecima

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Ovakve sendviče još nisi probala, a možeš ih napraviti sama!

Bambi je misteriozna ulična umetnica čiji su grafiti počeli da se pojavljuju pre nekih pet godina na ulicama Londona, mada tek poslednjih godinu dana ovo ime sve više biva prisutno i Bambi dobija nadimak “ženski Benksi”, po verovatno trenutno najpoznatijem uličnom umetniku Benksiju. Njena slava je naglo porasla u poslednjih godinu dana i između ostalih, njeni fanovi su danas i poznate ličnosti poput Rijane, Breda Pita, Anđeline Džoli, Adel, Robija Vilijamsa i mnogih drugih.

bambi ulicna umetnica grafit 3 Ulična umetnost: Ko je Bambi? bambi ulicna umetnica grafit 8 Ulična umetnost: Ko je Bambi?

Na ulicama Londona, nalaze se mnogobrojni njeni grafiti, a najzapaženiji su svakako portreti Princa Vilijama i Kejt Midlton, portret kraljice, a verovatno najpoznatiji jeste portret Ejmi Vajnhaus, koji je sada zvanično zaštićen i smatra se jednom od važnih kulturnih spomenika Kamdena.

bambi ulicna umetnica grafit 7 Ulična umetnost: Ko je Bambi? bambi ulicna umetnica grafit 4 Ulična umetnost: Ko je Bambi?

O samoj Bambi se ne zna mnogo jer ona, kao i mnogi ulični umetnici, nastoji da svoj identitet što više održi tajnim.

Njen rad se bazira na grafitima koji sadrže likove poznatih ličnosti, često praćeni satiričnim natpisima.

Radovi su joj veoma popularni i prodaju se po visokim cenama i neki od poznatih kupaca jesu i Bred Pit, Robi Vilijams, Mark Oven i mnogi drugi.

Dakle, pitanje “Ko je Bambi?”, ostaje i dalje bez odgovora, ali u tome postoji ona doza radoznalosti koja u nama možda i ne želi biti nahranjena, dokle god nas Bambi, misteriozna ulična umetnica i dalje bude iznenađivala i oduševljavala svojim radom.

bambi ulicna umetnica grafit 1 Ulična umetnost: Ko je Bambi? bambi ulicna umetnica grafit 6 Ulična umetnost: Ko je Bambi? bambi ulicna umetnica grafit 5 Ulična umetnost: Ko je Bambi?

Mina Pavlović

Editors choice