Suva, masna, dehidrirana ili osetljiva koža? Ovo će biti tvoj novi najbolji #SKINCARE prijatelj!

Wannabe editorijal: GAME OVER

Šta žene u tridesetim rade bolje od žena u dvadesetim?

Ovako to rade influenserke: Ovu beauty rutinu za negu kože lica moraš i ti da probaš!

Otkrivamo: Najinstagramičniji restoran u Beogradu

Koji PINK koktel treba da postane tvoje zaštitno piće? Reši KVIZ i saznaj!

Zašto vitamin C u službi lepe i negovane kože nikada neće izaći iz mode?

Laki načini da “one dane” učiniš manje stresnim i napornim

Radiš kao freelancer? Pronašli smo mesto koje će postati tvoja nova omiljena dnevna “kancelarija”!

Bobbi Brown u Srbiji: Pogledaj KO je sve bio na promociji čuvenog makeup brenda!

Bambi je misteriozna ulična umetnica čiji su grafiti počeli da se pojavljuju pre nekih pet godina na ulicama Londona, mada tek poslednjih godinu dana ovo ime sve više biva prisutno i Bambi dobija nadimak “ženski Benksi”, po verovatno trenutno najpoznatijem uličnom umetniku Benksiju. Njena slava je naglo porasla u poslednjih godinu dana i između ostalih, njeni fanovi su danas i poznate ličnosti poput Rijane, Breda Pita, Anđeline Džoli, Adel, Robija Vilijamsa i mnogih drugih.

bambi ulicna umetnica grafit 3 Ulična umetnost: Ko je Bambi? bambi ulicna umetnica grafit 8 Ulična umetnost: Ko je Bambi?

Na ulicama Londona, nalaze se mnogobrojni njeni grafiti, a najzapaženiji su svakako portreti Princa Vilijama i Kejt Midlton, portret kraljice, a verovatno najpoznatiji jeste portret Ejmi Vajnhaus, koji je sada zvanično zaštićen i smatra se jednom od važnih kulturnih spomenika Kamdena.

bambi ulicna umetnica grafit 7 Ulična umetnost: Ko je Bambi? bambi ulicna umetnica grafit 4 Ulična umetnost: Ko je Bambi?

O samoj Bambi se ne zna mnogo jer ona, kao i mnogi ulični umetnici, nastoji da svoj identitet što više održi tajnim.

Njen rad se bazira na grafitima koji sadrže likove poznatih ličnosti, često praćeni satiričnim natpisima.

Radovi su joj veoma popularni i prodaju se po visokim cenama i neki od poznatih kupaca jesu i Bred Pit, Robi Vilijams, Mark Oven i mnogi drugi.

Dakle, pitanje “Ko je Bambi?”, ostaje i dalje bez odgovora, ali u tome postoji ona doza radoznalosti koja u nama možda i ne želi biti nahranjena, dokle god nas Bambi, misteriozna ulična umetnica i dalje bude iznenađivala i oduševljavala svojim radom.

bambi ulicna umetnica grafit 1 Ulična umetnost: Ko je Bambi? bambi ulicna umetnica grafit 6 Ulična umetnost: Ko je Bambi? bambi ulicna umetnica grafit 5 Ulična umetnost: Ko je Bambi?

Mina Pavlović

Editors choice