“Kada je Hrist vaskrsnuo, najpre se ukazao ženama, kako bi se vest brže raširila”, rekao je pisac i humorista Žan-Šarl (Jean-Charles).

Iako se moderno doba svim svojim bajtima trudi da izbriše granicu među polovima, samo žene, čim se rode, uz paket pelena dobiju i titulu “radio Mileva”. Ukoliko je žele, muškarci se za tu prestižnu nagradu moraju boriti godinama i prevazići sve granice morala i dobrog ukusa.

Za nas, vrstu na ivici istrebljenja, kojoj se ne češe za tuđe živote i koja, narodski rečeno, gleda u se i u svoje kljuse, nije bitno da li alapača piški stojeći ili sedeći. Nama je bitno da se poradi na pesticidu, dovoljno jakom da se broj stenica smanji za bar 30 odsto. (Ljudi koji ne piju kafe sikteruše znaju da svet nije savršen i nikada neće biti, pa je sve preko 30 isuviše darežljivo da bi bili istinito)

Po statistici, u svakom ulazu postoji bar jedna. Fizički izgled nije odlučujući faktor prepoznavanja, ali obično imaju buljave oči (One veruju da će uz dovoljno veliku želju steći Supermenovu moć da gledaju kroz stvari, pa ih ponekad možete zateći kako čuče ispred susedovih vrata, koncentrisane kao da će sneti Faberžeovo jaje), velika usta i špicastu njušku (ili je to, ipak, deo emisije o lovačkim psima), a neretko i žuljeve na prstima. (Ako čujete čudno kuckanje iza svojih leđa dok izlazite iz kuće, upravo ste snimljeni i zabrinuta komšinica šalje SMS najbližem kontaktu: Osoba XY u 6: 22 izašla u kombinaciji: crvena suknja, braon čizme i crni kaput; zaključak: Sigurno se drogira)
Deda Mraz nam je u nezvaničnom intervjuu otkrio da su za Novu godinu poželele veliki retrovizor (koji će pričvrstiti uz televizor i  istovremeno gledati Fox Crime i dešavanja u ulici).

Zanimljivo je da ni na minus 10 neće staviti kapu, niti na bilo koji drugi način sprečiti priliv nebitnih informacija u svoj već natekli mozak. (Upravo ona je čula kako je Luka sa prvog sprata priznao Banetu sa trećeg da je razlupao dugme za interfon pošto mu se smučilo da ustaje svaki put kada deca hoće da utrče u kuću)

Kada su u pitanju skrivene anomalije, na ultrazvuku se često vidi jetra i do 2 puta veća od prosečne, posledica evolutivnog prilagođavanja. (Otrovi se neće preraditi sami)

Svrha života jedne TORokuše (u udžbenicima ne piše, ali je aluzija na srodno poreklo i više nego jasna) jeste uhođenje tuđeg, a kako je HoliLud, mada prepun superbaba, kućnih svinja, copy/paste noseva i kleptomana, fizički nedodirljiv, VI preuzimate ulogu mete.

Nažalost, pre ćete otplatiti kredit nego ih se otresti, pa se naviknite da budete deo velike zavere. Broje vam kalorije, znaju imena svih osoba sa kojima ste delili krevet, kafu ili autobus, broj lične karte vašeg šefa i godište vašeg psa. Zato, ako se nekad probudite srećni što ste od cele porodice uspeli da sakrijete sinoćno pijanstvo, ne čudite se što vas za doručkom svi seku pogledom. Telefon, internet, pismo ispod vrata, leteći majmuni, “neplanirana” i isto toliko dobronamerna poseta… u ljubavi i traču samo otračani plaču.


Vesna Marić ima pregršt razloga da veruje da je u prošlom životu bila mačka: kotrljavo R, dečiju radoznalost, sindrom “noćno ludilo”, sposobnost da se uvek dočeka na noge, obaveznu dnevnu dremku, pa čak i kandže. Zato se uvek nasmeje kada je neko nazove kučkom. I, kao što je rekla Colette: “Ne postoje obične mačke”.

Comments