Hot topics

Jutarnji rituali koji će ti pomoći da se ponovo osetiš dobro u svojoj koži

Kupaći kostimi koje ćemo viđati svuda ovog leta

Kako da sprečiš bore koje nastaju kao posledica stresa?

Najbolji albumi u 2020. (do sada)

Ponekad je odustajanje od ljubavi čin ljubavi – prema sebi

Ljubavni horoskop za jun 2020.

Kako da sabotiraš sabotera u svojoj glavi

Saveti za negu problematične kože koji stvarno rade

Ideje za doručak po preporuci wellness eksperata

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

Na jubilarnoj 40. Beogradskoj nedelji mode zapažene nastupe ostvarili su studenti Modnog dizajna na Fakultetu digitalnih umetnosti Univerziteta Metropolitan, ali i njihova profesorka. Docent Ana Vasiljević Čelar predstavila je svoju kolekciju “Limitless” za jesen/zimu 2016/2017. u okviru programa autorska moda, dok su studenti četvrte godine u revijalnom delu Modne vinjete prikazali kolekciju “Refleksija” inspirisanu umetničkim pravcem Art Deco.

fdu metropolitan 1 Umetnički pravci kao inspiracija za modne kolekcije

“Jedan od najvažnijih elemenata na studijskim programima svih fakulteta Univerziteta Metropolitan jeste praktičan rad i povezivanje studenata sa kompanijama i organizacijama na tržištu. Nastupi na Beogradskoj nedelji mode su još jedna potvrda uspešnosti ovog pristupa jer su mladi talentovani modni dizajneri dobili priliku da svoje radove predstave publici, ali i nekim od vodećih modnih stručnjaka iz naše zemlje”, rekla je Ana Vasiljević Čelar, docent na Fakultetu digitalnih umetnosti Univerziteta Metropolitan i dodala: “Iz svog dugogodišnjeg iskustva, i kao autora u oblasti mode i kao profesora, znam da će nastup na našem najprestižnijem modnom događaju predstavljati dodatnu motivaciju i podsticaj za buduću profesionalnu karijeru naših studenata.”

fdu metropolitan 2 Umetnički pravci kao inspiracija za modne kolekcije

Ana Vasiljević Čelar redovno izlaže na Beogradskoj nedelji mode, a njene kolekcije su postale prepoznatljive i van granica naše zemlje, o čemu svedoče i brojni nastupi na revijama širom evrope. Njena kolekcija “Limitless” inspirisana je delima ruske avangarde dvadesetog veka u kojima osnovu čine geometrijski elementi, precizne, ravne linije i čiste forme. Kolekcija “Refleksije” studenata Anje Plemić, Ivane Radić, Lenke Ilić, Ivane Vorguca, Janeth Barbosa i Florijana Karha istražuje spajanje modernog, glamuroznog i dinamičnog i vraća nas u vreme kada je nastao umetnički pravac Art Deco naglašavajući luksuz i odmerenost koje je diktiralo tadašnje vreme.

fdu metropolitan 3 Umetnički pravci kao inspiracija za modne kolekcije

Editors choice