Na jubilarnoj 40. Beogradskoj nedelji mode zapažene nastupe ostvarili su studenti Modnog dizajna na Fakultetu digitalnih umetnosti Univerziteta Metropolitan, ali i njihova profesorka. Docent Ana Vasiljević Čelar predstavila je svoju kolekciju “Limitless” za jesen/zimu 2016/2017. u okviru programa autorska moda, dok su studenti četvrte godine u revijalnom delu Modne vinjete prikazali kolekciju “Refleksija” inspirisanu umetničkim pravcem Art Deco.

fdu metropolitan 1 Umetnički pravci kao inspiracija za modne kolekcije

“Jedan od najvažnijih elemenata na studijskim programima svih fakulteta Univerziteta Metropolitan jeste praktičan rad i povezivanje studenata sa kompanijama i organizacijama na tržištu. Nastupi na Beogradskoj nedelji mode su još jedna potvrda uspešnosti ovog pristupa jer su mladi talentovani modni dizajneri dobili priliku da svoje radove predstave publici, ali i nekim od vodećih modnih stručnjaka iz naše zemlje”, rekla je Ana Vasiljević Čelar, docent na Fakultetu digitalnih umetnosti Univerziteta Metropolitan i dodala: “Iz svog dugogodišnjeg iskustva, i kao autora u oblasti mode i kao profesora, znam da će nastup na našem najprestižnijem modnom događaju predstavljati dodatnu motivaciju i podsticaj za buduću profesionalnu karijeru naših studenata.”

fdu metropolitan 2 Umetnički pravci kao inspiracija za modne kolekcije

Ana Vasiljević Čelar redovno izlaže na Beogradskoj nedelji mode, a njene kolekcije su postale prepoznatljive i van granica naše zemlje, o čemu svedoče i brojni nastupi na revijama širom evrope. Njena kolekcija “Limitless” inspirisana je delima ruske avangarde dvadesetog veka u kojima osnovu čine geometrijski elementi, precizne, ravne linije i čiste forme. Kolekcija “Refleksije” studenata Anje Plemić, Ivane Radić, Lenke Ilić, Ivane Vorguca, Janeth Barbosa i Florijana Karha istražuje spajanje modernog, glamuroznog i dinamičnog i vraća nas u vreme kada je nastao umetnički pravac Art Deco naglašavajući luksuz i odmerenost koje je diktiralo tadašnje vreme.

fdu metropolitan 3 Umetnički pravci kao inspiracija za modne kolekcije
Comments